Sådan fandt jeg kærligheden til mig selv på ID Academy

feb 25, 2020 | Blog

På ID Academy fandt jeg kærligheden til mig selv

med ID Academy med Pernille Rothmann | ID Bloggen

Om Pernille Rothmann

Pernille læser ID Psykoterapeut og er på sit 3. år. Hun tager gerne imod øveklienter, så hvis du er interesseret i psykoterapi, så kontakt hende på: 

Resumé

 

Igennem vores opvækst og vores liv generelt, skaber vi en identitet – en version af os selv, som passer ind i de sammenhænge, som vi er en del af.

Det gør vi bl.a. for at passe ind i de relationer som vi er en del af. Det betyder også, at vi påtager os roller, som passer til, hvordan andre gerne vil se os.

Det betyder nemlig, at vi føler kærlighed, får anerkendelse og føler os sikre på os selv.

Problemet opstår desværre bare når vi bliver ældre og pludselig ikke længere kan genkende os selv.

Følelsen af ikke at være autentisk til stede i vores liv opstår og vi bliver forvirrede, triste og søgende.

Søgende efter ”hvem er jeg egentlig?” og ”hvad er det jeg mangler for at føle mig hel igen?”.

På ID Academy dykker vi lige fra dag 1 ned i begge spørgsmål, der for mange er helt essentielle i deres liv.

Vi undersøger specielt på første år, alle de sider af os selv (vi kalder det former af os selv) som er til stede i vores liv i dag, hvad de gør i vores liv, hvorfor de er der, samt hvordan vi kan blive venner med dem.

Det vil sige, blive bekendt, og venner med alle sider af os selv. Det er første store skridt på vejen.

Som andet år skrider frem og bliver til tredje år, arbejder vi helt naturligt med de store spørgsmål: Hvem er jeg egentlig? og Hvad er min retning, mit kald i livet?

De fleste, hvis ikke alle kursister, er et helt andet sted i livet, når de er færdige på en af vores uddannelser.

Lad os slutte af med Pernilles ord i videoen:

”Nogle af de styrker jeg har nu, som jeg ikke havde tidligere, jamen det er kærligheden til mig selv.

Fordi, hvis jeg kan begynde at kunne lide det uperfekte, så behøves jeg heller ikke nødvendigvis gå ind og tage de her roller.

Fordi hvis jeg bare godt kan lide mig, jamen hvem kan så ikke lide mig?”

 

Ny hos ID Academy?

5 Gratis Online Kurser

Du åbner op for adgang til 5 online kurser, bl.a. Essential Meditation og ID LifeCoach Mini Masterclass, når du melder dig til vores nyhedsbrev her.

 

Gratis infomøde hvor du kan høre om vores uddannelser og lade dig inspirere af vores undervisere. Vi afholder infomøder 6 gange om året – 3 steder i landet. Tilmeld dig ved at klikke her.

  

Uddannelser hos ID Academy

Vores psykoterapeut-uddannelse tager 4 år og vi underviser i den unikke ID-metode der sikrer, at du får en dybde i dine kompetencer og en bredde i din faglige viden der gør, at du kan gå ud og udøve terapi i egen praksis eller bruge dine nye kundskaber i de fleste menneskeorienterede jobs.

 

På vores 2-årige ID LifeCoach bliver du i stand til at coache mennesker igennem deres udfordringer og hen til deres ønskede livsmål. ID LifeCoach er Danmarks mest dybdegående coach-uddannelse og skaber forandringer i mennesker på dybest mulige plan og derfor varige livsforandringer.

 

(NYHED) Den 2-årige ID Parterapeut-uddannelse er en uddannelse, hvor parterapeuten kan udøve terapi, der henvender sig til det modne og bevidste par. Det betyder par, som gerne vil bruge både de gode og de udfordrende situationer i forholdet, som en anledning til at folde det bedste ud, hver især og hos hinanden.

Vil du høre mere om uddannelserne?

Vil du høre mere om ID Psykoterapeut og/eller ID LifeCoach-uddannelserne og samtidig møde nogle af vores undervisere? Tilmeld dig et af vores mange årlige inspirationsmøder…

Transskription

En personlig udfordring, for mig har været det her med at føle, at man har fået tildelt nogle roller, som man tager til sig. Inden jeg startede på studiet, der havde vi nogle forskellige roller i familien.

Jeg tog egentlig en rolle til mig, som jeg jo egentlig ikke brød mig om og som jeg følte, Det er jo ikke mig det der. Følelsen af at føle jeg skulle være sådan her, fordi det var det, der blev anerkendt.

En bestemt rolle, jeg tog til mig i familien, det var det her med at skulle glatte ud. Jeg forsøgte at skabe god stemning. Jeg kunne ikke lide når folk var kede af det, også hvis jeg selv ikke rigtig gad. Jeg gik og var lidt glad, selvom jeg egentlig var ked af det indeni.

Det er egentlig først blevet belyst for mig efter at jeg startede her, hvad jeg rent faktisk har gjort. Hvilken rolle jeg har taget til mig i forskellige arenaer. Og at jeg egentlig ikke bryder mig om det.

Så det har været ubevidst, har der været en reaktion og jeg har ikke kunnet finde ud af, hvorfor går jeg herfra og er helt vil ked af det, når det jo egentlig har været hyggeligt nok.

Det jeg har lært her på studiet i forhold til at kunne hjælpe mig selv, det har simpelthen været det her med at mærke efter.

Hvad er det der sker i mig, hvad er det i mig, som har modstand på det her. Og egentlig være bevidst omkring, jamen det her det sker, fordi lige nu er du i gang med at gøre noget, hvor du ikke har dig selv med.

Altså, mit behov i de her situationer har været, altså, at blive anerkendt. Blive accepteret som den man er, at man ikke behøver at være den glade hele tiden og den der glatter ud.

Så at være nu her, på den anden side, det er virkelig rart. Nogle af de styrker jeg har nu, som jeg ikke havde tidligere, jamen det er kærligheden til mig selv.

Fordi, så længe, hvis jeg kan begynde at kunne lide det uperfekte, så behøves jeg heller ikke nødvendigvis gå ind og tage de her roller. Fordi hvis jeg bare godt kan lide mig, jamen hvem kan så ikke lide mig?

Ja, så meget af den her læring har gået på, hvordan jeg ligesom, kan blive ved med at være i mig selv og have mig selv med. Og samtidig, samtidig jo også være den sociale person, som jeg jo er. Men blive i mig selv og ikke gå over i, at de andre gerne vil have.

Det er egentlig sjovt, hvordan min familie har taget imod det. Jeg troede ikke rigtig selv, at der havde været nogen forskel, så har jeg så en mor der siger til mig:

“Arj skat, det er simpelthen så dejligt med det studie. Vi kan bare mærke, at du er blevet meget mere nærværende.”

Så jeg tror også, at ved at acceptere mig selv og ved at, ikke skal være så meget over i de andre, så bliver jeg også mere nærværende, fordi jeg er mere i mig selv.

Mit bedste råd er at tro på sig selv og vide, at der er ingen der er perfekte. Så mit råd til andre i de her situationer, hvor man har et ønske om at være autentisk og har et ønske om, at kunne udtrykke sig og sige hvad man har lyst til at sige, jamen det er at, gør det.

Spring ud i det, det er ikke farligt.

Transkription

En personlig udfordring, for mig har været det her med at føle, at man har fået tildelt nogle roller, som man tager til sig. Inden jeg startede på studiet, der havde vi nogle forskellige roller i familien.

Jeg tog egentlig en rolle til mig, som jeg jo egentlig ikke brød mig om og som jeg følte, Det er jo ikke mig det der. Følelsen af at føle jeg skulle være sådan her, fordi det var det, der blev anerkendt.

En bestemt rolle, jeg tog til mig i familien, det var det her med at skulle glatte ud. Jeg forsøgte at skabe god stemning. Jeg kunne ikke lide når folk var kede af det, også hvis jeg selv ikke rigtig gad. Jeg gik og var lidt glad, selvom jeg egentlig var ked af det indeni.

Det er egentlig først blevet belyst for mig efter at jeg startede her, hvad jeg rent faktisk har gjort. Hvilken rolle jeg har taget til mig i forskellige arenaer. Og at jeg egentlig ikke bryder mig om det.

Så det har været ubevidst, har der været en reaktion og jeg har ikke kunnet finde ud af, hvorfor går jeg herfra og er helt vil ked af det, når det jo egentlig har været hyggeligt nok.

Det jeg har lært her på studiet i forhold til at kunne hjælpe mig selv, det har simpelthen været det her med at mærke efter.

Hvad er det der sker i mig, hvad er det i mig, som har modstand på det her. Og egentlig være bevidst omkring, jamen det her det sker, fordi lige nu er du i gang med at gøre noget, hvor du ikke har dig selv med.

Altså, mit behov i de her situationer har været, altså, at blive anerkendt. Blive accepteret som den man er, at man ikke behøver at være den glade hele tiden og den der glatter ud.

Så at være nu her, på den anden side, det er virkelig rart. Nogle af de styrker jeg har nu, som jeg ikke havde tidligere, jamen det er kærligheden til mig selv.

Fordi, så længe, hvis jeg kan begynde at kunne lide det uperfekte, så behøves jeg heller ikke nødvendigvis gå ind og tage de her roller. Fordi hvis jeg bare godt kan lide mig, jamen hvem kan så ikke lide mig?

Ja, så meget af den her læring har gået på, hvordan jeg ligesom, kan blive ved med at være i mig selv og have mig selv med. Og samtidig, samtidig jo også være den sociale person, som jeg jo er. Men blive i mig selv og ikke gå over i, at de andre gerne vil have.

Det er egentlig sjovt, hvordan min familie har taget imod det. Jeg troede ikke rigtig selv, at der havde været nogen forskel, så har jeg så en mor der siger til mig:

“Arj skat, det er simpelthen så dejligt med det studie. Vi kan bare mærke, at du er blevet meget mere nærværende.”

Så jeg tror også, at ved at acceptere mig selv og ved at, ikke skal være så meget over i de andre, så bliver jeg også mere nærværende, fordi jeg er mere i mig selv.

Mit bedste råd er at tro på sig selv og vide, at der er ingen der er perfekte. Så mit råd til andre i de her situationer, hvor man har et ønske om at være autentisk og har et ønske om, at kunne udtrykke sig og sige hvad man har lyst til at sige, jamen det er at, gør det.

Spring ud i det, det er ikke farligt.

Vi kan forandre vores historie og udvikle os i IDs trygge rammer

ID LifeCoach Birgitte Svingel fortæller i dette interview, hvordan hun har har tænkt over, hvad det er, som hendes forældre har givet hende med i livet.

Jeg gik fra usynlig til fuld af selvtillid på ID Academy

Lars Sørensen fortæller om, hvordan han så sig selv som usynlig og en der ikke havde noget at byde ind med…

Fra følelsesmæssig frustration til sund relation på ID Academy

I mange år havde Ole Vilstrup haft svært ved at kommunikere med sine kolleger, hvilket blev meget negativt følelsesladet og gjorde det svært at have gode kollegiale relationer.

Fra destruktive til kreative reaktioner i relationer på ID Academy

Kaare er blevet bevidst om sine egne reaktionsmønstre og fået en forståelse for, hvorfor han selv – og andre – måske reagerer hovedløst nogle gange.

Jeg gik fra hoved til hjerterelationer på ID Academy

Det at jeg ikke var i kontakt med mine egne følelser skabte problemer i relationer. De havde ikke den dybde, følelsesmæssige dybde, som jeg gerne ville have.

Sådan finder og transmitterer du indre ro

Vi transmitterer også stilhed, ro, klarhed, glæde og venlighed når vi er hjemme i det vi dybest set er. Når vi er hjemme i vores essens…

Jeg fandt modet til at åbne mig følelsesmæssigt på ID Academy

Jeg har fået den indsigt i mig selv at, jeg jo også selv har været enormt utilgængelig, ren følelsesmæssigt, i forhold til mænd. Og den indsigt jeg har fået er, at det starter med mig. Det starter med, at jeg skal være mere tilgængelig og jeg skal turde at vise min sårbarhed.

Jeg indså på ID Academy, at jeg godt må fylde i verden

Henriette Tybjerg er uddannet ID Coach og fortæller om at bruge de trygge omgivelser på ID Academy, sine undervisere og sit hold, til at blive klogere på sig selv og sin færden i verden.

Tør du drømme (uden at sabotere dig selv)?

Hvad ville være for sindssygt spændende at gøre, at lave, at udrette?

En fortælling om mødet med de blindes dal

Nogle af de erkendelser (viden og indsigter) samt de forandringer i os, der følger i kølvandet på personlig udvikling, er ikke altid nogle som mennesker omkring os kan se eller forstå.

Jeg lærte at bruge min vrede konstruktivt på ID Academy

For Aida i videoen, så bliver hendes indre vrede trigget og kommer til udtryk, når nogle trykker på knappen hun kalder: ”Du er ikke god nok.”

Sådan fandt jeg kærligheden til mig selv på ID Academy

Igennem vores opvækst og vores liv generelt, skaber vi en identitet – en version af os selv, som passer ind i de sammenhænge, som vi er en del af. Det gør vi bl.a. for at passe ind i de relationer som vi er en del af. Det betyder også, at vi påtager os roller, som passer til, hvordan andre gerne vil se os. Det betyder nemlig, at vi føler kærlighed, får anerkendelse og føler os sikre på os selv.

Sådan hjalp ID Academy mig videre efter min stress

Vores egne forventninger til os selv, det vi tror andre forventer af os, og det pres der kommer fra mennesker i alle dele af vores liv, køre mange af os ud.

Sådan fik jeg min kraft tilbage på ID Academy

Når man mangler sin kraft, så fortæller Jesper i videoen her, at det for ham betød, at hans ambitioner blev ved tankerne eller når han prøvede, så var han ikke vedholdende nok.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter længere nede på siden, betragtes dette som din accept. Læs mere og vores Cookies- og Privatlivspolitik: <a href="https://idacademy.dk/cookies-og-privatlivspolitik">KLIK HER</a>

Luk