En fortælling om mødet med de blindes dal

mar 17, 2020 | Blog

En fortælling om mødet med de blindes dal...

med ID Academy med Ole Vadum Dahl | ID Bloggen

Resumé

 

Igennem selvudvikling, der er en naturlig proces som studerende på ID Academy, kommer man hele tiden til nye erkendelser.

I begyndelsen er det primært nye erkendelser om sig selv og hvem man er – der senere kan udvikle sig til spirituelle indsigter og oplevelser.

Ens selvudvikling fører også ofte til mere verdslige erkendelser om det samfund og den verden vi alle er en del af, den måde vi er på, den måde vi lever på osv.

Nogle af de erkendelser (viden og indsigter) samt de forandringer i os, der følger i kølvandet på personlig udvikling, er ikke altid nogle som mennesker omkring os kan se eller forstå.

Derfor kan det nogle gange godt føles lidt ensomt og sommetider være lettere bare at holde mund og leve videre som altid. Hvilket vil være en skam…

Det er dette, som Ole fortæller om, i sin fortælling om ”De blindes dal”. Her kommer en seende på besøg i de blindes dal og fortæller om al det han kan se.

De blinde synes dog, at han lyder skør, fordi de jo ikke kan se, hvad han kan se. Sådan kan det også være i vores egen udvikling.

Men det fantastiske ved at udvikle sig som studerende på ID Academy, det er, at du altid har et helt hold af medkursister og undervisere der kan møde og forstå dig, i al det nye og spændende der opstår i dig og din hverdag.

  

Ny hos ID Academy?

5 Gratis Online Kurser

Du åbner op for adgang til 5 online kurser, bl.a. Essential Meditation og ID LifeCoach Mini Masterclass, når du melder dig til vores nyhedsbrev her.

 

Gratis infomøde hvor du kan høre om vores uddannelser og lade dig inspirere af vores undervisere. Vi afholder infomøder 6 gange om året – 3 steder i landet. Tilmeld dig ved at klikke her.

  

Uddannelser hos ID Academy

Vores psykoterapeut-uddannelse tager 4 år og vi underviser i den unikke ID-metode der sikrer, at du får en dybde i dine kompetencer og en bredde i din faglige viden der gør, at du kan gå ud og udøve terapi i egen praksis eller bruge dine nye kundskaber i de fleste menneskeorienterede jobs.

 

På vores 2-årige ID LifeCoach bliver du i stand til at coache mennesker igennem deres udfordringer og hen til deres ønskede livsmål. ID LifeCoach er Danmarks mest dybdegående coach-uddannelse og skaber forandringer i mennesker på dybest mulige plan og derfor varige livsforandringer.

 

(NYHED) Den 2-årige ID Parterapeut-uddannelse er en uddannelse, hvor parterapeuten kan udøve terapi, der henvender sig til det modne og bevidste par. Det betyder par, som gerne vil bruge både de gode og de udfordrende situationer i forholdet, som en anledning til at folde det bedste ud, hver især og hos hinanden.

Vil du høre mere om uddannelserne?

Vil du høre mere om ID Psykoterapeut og/eller ID LifeCoach-uddannelserne og samtidig møde nogle af vores undervisere? Tilmeld dig et af vores mange årlige inspirationsmøder…

Transskription

Dg det var en ung mand, som var ude at vandre og ved en fejltagelse eller hvad det nu var, tilfælde, så kommer han en dag til en dal – en fjernt beliggende dal, hvor alle i dalen var blinde. 

Så den blev kaldt for “Den blindes dal. Det tror jeg også var navnet på novellen, noget i den stil, De blindes dal.

Så han kommer til den der dal og ingen kan se og ingen har nogle erindringer om nogensinde at kunne se.

Derfor mener man at øjnenes funktion udelukkende er at udlede tårer når man er ked af det. Den her man, unge mand, som er almindeligt seende, han kommer til den her dal. Han undrer sig jo noget, fordi de har meget mærkelige forestillinger om, hvad det er der sker oppe i luften, når fuglene flyver forbi, de der lyde. De har meget alternative idéer om hvad det er.

Han beskriver så skønheden omkring og han beskriver mange af de der fænomener som er omkring, som kun han kan se. Og problemet er så, at de blinde, de mener så, at han er tosset. Fordi de kan jo ikke se det.

Nu bliver problemet større endnu, fordi han forelsker sig i en af de blinde. Han forelsker sig i en ung smuk kvinde, som også er blind. Fordi det er de jo åbenbart allesammen der. Men de synes, at han er så mærkelig, så for at få lov at gifte sig med den her unge kvinde, for at få lov til at få hende. Så stiller de som betingelse, at han skal få opereret de der øjne ud, fordi de sætter ham da virkelig nogle “griller” i hovedet.

Lidt et dilemma, men, jeg behøver vel ikke at sige, at han vælger… synet og friheden. Han vælger at blive i sin virkelighed. Fordi han kan se noget, som de blinde i dalen ikke kan se.

Hvor mange af os, kan sommetider måske få oplevelsen af, at vi lever i de blindes dal? 

Jeg tænker på, hvor mange af os har ikke som børn måske, eller som voksne, fået en erkendelse af, fx af hvem vi er. Eller vi har kunnet se nogle andre dimensioner eller sammenhænge i tilværelsen.

Nogle af os har ovenikøbet intuitivt vist, at det skulle vi nok ikke fortælle nogle om, fordi så ville vi blive grinet af, eller misforstået, eller ikke taget alvorligt. Og det var for smertefuldt for os. Så vi tav stille med, hvad vi kunne se. 

Og sådan kan man sige, at sådan har det jo også været. Nu begynder det jo heldigvis at ændre sig, altså mange steder og mange mennesker selv i dag, tier lidt stille med, hvis de, ligesom har nogle ting, de kan se med åndens øje.

Det er ikke noget de tror på. Andre mennesker vil måske, som ikke har åbnet åndens øje endnu og som kigger primært med kødets og sindets øje, vil jo ikke anerkende det som man kan se med åndens øje, fordi de kan ikke se det.

Så de vil reducere de til tro, de vil reducere det til: Jamen det kommer jo an på, hvad man tror på. Kender vi det? Jaaa… Eller, “det kan man jo godt bilde sig ind” eller “du har en livlig fantasi” eller “ja,ja, kom ned på jorden – prøv med lidt jordforbindelse.”

Selv mennesker, som vi måske holder rigtig meget af, og det er jo ikke af nogen ond mening. Det er jo ikke fordi mennesker, som ikke har den form for direkte erkendelse af deres dybere natur eller ligesom andre sammenhænge, det er jo ikke fordi de ikke vil os det bedste osv. Men jeg tror at mange af os har måske følt os lidt alene med vores oplevelser, vores erkendelser.

Nogle af os har følt os underlige, eller mærkelige, eller forkerte, eller anderledes fordi vi kunne fornemme ting. Vi har kunnet se ting, fordi vores åndelige øje har været åbent tidligt, af en eller anden grund. Og andre har først oplevet det senere. 

Nogle af os er begyndt at skimte et eller andet. Vi kan begynde at se, at der er noget der ikke stemmer i den måde vi behandler hinanden på, vi behandler vores dyr på, den måde som vi producerer mad på, den måde… rigtig mange ting.

Vi begynder at kunne se det. Det er jo ikke ideologi eller tro, det er fuldstændig åbenlyst vanvittigt nogle af de ting vi gør som samfund, nogle af de ting vi gør ved hinanden. Og nogle af os har opdaget: Jeg er ikke min krop, jeg er ikke mine tanker. Jeg har en krop, jeg har nogle tanker og det er vigtigt at passe på det, respektere det, at rumme det, at acceptere det. 

Men jeg er noget der er meget dybere, og det er ikke noget jeg tror på, det er en direkte erkendelse. Det er et resultat af, at jeg er begyndt at vågne op.

 

Vi kan forandre vores historie og udvikle os i IDs trygge rammer

ID LifeCoach Birgitte Svingel fortæller i dette interview, hvordan hun har har tænkt over, hvad det er, som hendes forældre har givet hende med i livet.

Jeg gik fra usynlig til fuld af selvtillid på ID Academy

Lars Sørensen fortæller om, hvordan han så sig selv som usynlig og en der ikke havde noget at byde ind med…

Fra følelsesmæssig frustration til sund relation på ID Academy

I mange år havde Ole Vilstrup haft svært ved at kommunikere med sine kolleger, hvilket blev meget negativt følelsesladet og gjorde det svært at have gode kollegiale relationer.

Fra destruktive til kreative reaktioner i relationer på ID Academy

Kaare er blevet bevidst om sine egne reaktionsmønstre og fået en forståelse for, hvorfor han selv – og andre – måske reagerer hovedløst nogle gange.

Jeg gik fra hoved til hjerterelationer på ID Academy

Det at jeg ikke var i kontakt med mine egne følelser skabte problemer i relationer. De havde ikke den dybde, følelsesmæssige dybde, som jeg gerne ville have.

Sådan finder og transmitterer du indre ro

Vi transmitterer også stilhed, ro, klarhed, glæde og venlighed når vi er hjemme i det vi dybest set er. Når vi er hjemme i vores essens…

Jeg fandt modet til at åbne mig følelsesmæssigt på ID Academy

Jeg har fået den indsigt i mig selv at, jeg jo også selv har været enormt utilgængelig, ren følelsesmæssigt, i forhold til mænd. Og den indsigt jeg har fået er, at det starter med mig. Det starter med, at jeg skal være mere tilgængelig og jeg skal turde at vise min sårbarhed.

Jeg indså på ID Academy, at jeg godt må fylde i verden

Henriette Tybjerg er uddannet ID Coach og fortæller om at bruge de trygge omgivelser på ID Academy, sine undervisere og sit hold, til at blive klogere på sig selv og sin færden i verden.

Tør du drømme (uden at sabotere dig selv)?

Hvad ville være for sindssygt spændende at gøre, at lave, at udrette?

En fortælling om mødet med de blindes dal

Nogle af de erkendelser (viden og indsigter) samt de forandringer i os, der følger i kølvandet på personlig udvikling, er ikke altid nogle som mennesker omkring os kan se eller forstå.

Jeg lærte at bruge min vrede konstruktivt på ID Academy

For Aida i videoen, så bliver hendes indre vrede trigget og kommer til udtryk, når nogle trykker på knappen hun kalder: ”Du er ikke god nok.”

Sådan fandt jeg kærligheden til mig selv på ID Academy

Igennem vores opvækst og vores liv generelt, skaber vi en identitet – en version af os selv, som passer ind i de sammenhænge, som vi er en del af. Det gør vi bl.a. for at passe ind i de relationer som vi er en del af. Det betyder også, at vi påtager os roller, som passer til, hvordan andre gerne vil se os. Det betyder nemlig, at vi føler kærlighed, får anerkendelse og føler os sikre på os selv.

Sådan hjalp ID Academy mig videre efter min stress

Vores egne forventninger til os selv, det vi tror andre forventer af os, og det pres der kommer fra mennesker i alle dele af vores liv, køre mange af os ud.

Sådan fik jeg min kraft tilbage på ID Academy

Når man mangler sin kraft, så fortæller Jesper i videoen her, at det for ham betød, at hans ambitioner blev ved tankerne eller når han prøvede, så var han ikke vedholdende nok.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter længere nede på siden, betragtes dette som din accept. Læs mere og vores Cookies- og Privatlivspolitik: <a href="https://idacademy.dk/cookies-og-privatlivspolitik">KLIK HER</a>

Luk