Jeg gik fra hoved til hjerterelationer på ID Academy

apr 21, 2020 | Blog

Om Jørgen Hedrich

Jørgen Hedrich er færdig med sine 4 år på ID Academys ID Psykoterapeut-uddannelse. Hvis du vil i terapi hos ham, så kan læse mere og booke en tid her: www.gomentor.dk/mentorer/jorgen-hedrich

Resumé

 

Jørgen Hedrich er ID Psykoterapeut og har under sin studietid blandt andet fået kontakt med sine kropslige emotioner og fornemmelser – og med sine stærke mentale evner, er hans relationer i dag dybere og mere ærlige end nogensinde før. Hør hans historie…

En lille lektion fra ID Academy

 

Rigtig mange af os afskærer vores hoveder og hjerne fra resten af kroppen. Det kan der være rigtig mange grunde til.

Det kan være at følelser ikke var tilladte i det hjem vi kom fra. Det kan også være at vores primære tilknytninger (oftest forældre) heller ikke kunne finde ud af at vise følelser – og derfor lærte vi det aldrig.

Når vi mister kontakten med kroppen og vores emotionelle følelsesliv, så mister vi en stor del af at være, den vi er. Der er en grund til, at vi bliver født med stærke kompetencer i at mærke og fornemme os selv og andre.

I voksenlivet, når vi har afskåret os fra kroppen, så kan vi komme ud i en lang række af udfordringer, fordi hovedet skal kompensere.

Hovedet er god til at vurdere og kalkulere – men ikke særligt god til at fornemme når noget ikke er som det skal være på vores indre linjer.

Derfor kan det ske, at vores grænser ofte bliver overskredet, at vi ikke får sagt fra eller sagt nej, at vi gør ting der ud fra en beregning virker rigtig – men som er helt forkert inde i os.

Et eksempel kan være, når vi vælger et job eller karrierevej, på grund af forestillingen om den rigdom det medfører på det materielle plan, selvom det indre liv siger nej, nej, nej.

Igennem et stort kropsfokus og fokus på vores emotioner, som Jørgen siger i videoen, spørg: hvad sker der lige nu, hvad føler jeg lige nu – så kan vi begynde at genvinde fornemmelsen af os selv.

Dette er et stort fokus på ID Academy som studerende fra 1. modul. Først når vi har balance mellem det mentale og det kropslige, begynder vi at kunne træffe bedre valg for os selv.

Vi kommer så at sige hjem igen, til den vi virkelig er – og var inden vi blev mentale.

Ny hos ID Academy?

Deltag på et infomøde

Gratis infomøde hvor du kan høre om vores uddannelser og lade dig inspirere af vores undervisere. Vi afholder infomøder 6 gange om året – 3 steder i landet. Tilmeld dig ved at klikke her. 

 

4 Gratis Online Kurser

Du åbner op for adgang til 4 online kurser, bl.a. Essential Meditation og ID LifeCoach Mini Masterclass, når du melder dig til vores nyhedsbrev.  

Uddannelser hos ID Academy

ID Psykoterapeut

Vores psykoterapeut-uddannelse tager 4 år og vi underviser i den unikke ID-metode der sikrer, at du får en dybde i dine kompetencer og en bredde i din faglige viden der gør, at du kan gå ud og udøve terapi i egen praksis eller bruge dine nye kundskaber i de fleste menneskeorienterede jobs.
Klik her og læs mere.

 

På vores 2-årige ID LifeCoach bliver du i stand til at coache mennesker igennem deres udfordringer og hen til deres ønskede livsmål. ID LifeCoach er Danmarks mest dybdegående coach-uddannelse og skaber forandringer i mennesker på dybest mulige plan og derfor varige livsforandringer.
Klik her og læs mere.

 

(NYHED) Den 2-årige ID Parterapeut-uddannelse er en uddannelse, hvor parterapeuten kan udøve terapi, der henvender sig til det modne og bevidste par. Det betyder par, som gerne vil bruge både de gode og de udfordrende situationer i forholdet, som en anledning til at folde det bedste ud, hver især og hos hinanden.
Klik her og læs mere.

Vil du høre mere om uddannelserne?

Vil du høre mere om ID Psykoterapeut, LifeCoach og Parterapeut, så tilmeld dig et infomøde…

Transskription

Det at jeg ikke var i kontakt med mine egne følelser skabte problemer i relationer. De havde ikke den dybde, følelsesmæssige dybde, som jeg gerne ville have.

Udfordringen ved at være meget mental, som jeg var, før jeg startede her på ID Academy er meget det her med, at man prøver at kalkulere sig frem til alting. 

Et punkt hvor hovedet meget tog overhånd i mit liv, det var at jeg var meget optaget af, hvad tænker folk om mig? hvad tænker de om det jeg siger lige nu? Hvad tænker de om det jeg gør lige nu? Er det godt nok osv?

Det kan give et dårligt selvværd. Det kan virkelig give at man slår sig selv oven i hovedet med en hammer hele tiden. Så det har jeg oplevet, til en hvis grad.

hvis der er noget der har gjort, at jeg personligt har afskåret mig meget fra kroppen og blevet meget mental, så har det nok været påvirkninger fra mine forældre. 

I hvert fald en far-skikkelse, som var meget mental og var meget rationel, så lærte jeg ligesom: okay, det er den rigtige måde at være på.

Den rigtige måde at gøre det på, det er ved at være rationel og se verden igennem et rationelt perspektiv, kontrollere følelser hele tiden. 

Selvfølgelig er det godt at kontrollere følelser, men hvis man kontrollere følelser i en grad hvor, man slet ikke mærker dem længere, fordi man hele tiden tænker, at de er til besvær. Så ender man med slet ikke at have kontakt til sig selv.

Og så er det rigtig svært at agere i verden ud fra et sted om hvad du gerne vil. Fordi så ender man bare med at være et stort spørgsmålstegn. Fordi så er du bare vant til at prøve at gennemregne alting og lytte til andre, hvad de gerne vil.

Da jeg startede op herinde på ID Academy, der fandt jeg hurtigt ud af at, der ligger enormt meget energi, enormt mange ressourcer i at bruge hele sin krop mere. Stadigvæk at bruge hovedet, bruge det rationelle – men også bruge resten af kroppen, hjertet – sætte det hele i spil.

Så mere at tale direkte fra hjertet. Hvad sker der lige nu, hvad føler jeg lige nu. Fordi så bliver det en meget mere levende og spontan tilgang til verden og menneskene omkring dig.

Mine relationer her, 4 år efter jeg startede på ID Academy, er i dag nok mere præget af, at jeg i stigende grad tør stå ved mig selv. Tør tale mere frit. Og at jeg også sætter pris på folk der taler frit. 

Og det har også gjort, at jeg er mindre bange for konflikter og for det at møde folk med det de nu kommer med.

Jeg føler også, at jeg på mange måder værdsætter mine relationer mere, det at de er i mit liv og hvad skal vi sige, værdsætter den betydning de har for mig liv.

ID Academy hjalp mig først og fremmest på den her rejse ved at skabe et rum der var trygt til at man kunne være sårbar. Det at man kunne være sårbar muliggjorde jo så også, at man kan arbejde med de ting, der ligger længere nede i sig selv.

… Og vise at det er okay at være sårbar, det er okay at have følelser… Det er faktisk en styrke at være sårbar. Det er en styrke at have følelser.

Vreden er et kraftfuldt værktøj

facebookyoutubeVreden har mange facetter og udtryk, men den er faktisk en rigtig stor gave i vores liv, som vi skal lære at kende, blive opmærksom på og begynde at bruge konstruktivt. Den fortæller os, at noget skal forandres, fordi vi har et behov som slet ikke...

Bliver du vred indeni, når du ikke får sat grænser?

Vrede er for mange noget man skal holde sig fra, men det er bestemt ikke vores tilgang på ID Academy. Vreden, ligesom alle andre følelser, fortæller os nemlig noget vigtigt. Det kan være, at vi har behov, der ikke bliver mødt eller at nogen har trådt godt ind over vores grænse. Uanset hvad, så skal og kan vreden sættes sundt i spil.

Jeg kan støtte mine klienter fordi jeg fandt mig selv

ID Psykoterapeut Anja Ladefoged fortæller om det at fornemme, at der er noget i vores liv der mangler og om at finde det inden i sig selv.

ID Academy øgede min selvtillid og det ændrede mit liv

ID LifeCoach Trine Baadsgaard var, på trods af et succesfuldt liv udadtil, ramt af lav selvtillid på nogle områder i sit liv.

Jeg har lært metoder til lettere at rumme vores forskelligheder

ID LifeCoach Birgitte Svingel fortæller hvordan hun aktivt benytter de modeller og metoder hun har lært på ID Academy i sin dagligdag.

Sådan transformeres vrede til god energi

Når vreden opstår inde i os, så er der tre måder vi kan reagere på den…

Jeg lærte at tage mig selv og mit liv alvorligt

ID LifeCoach Anette Rosendahl Larsen gav i årevis 200% af sig selv på sit arbejde, det betød dels, at hendes relationer led under det, men det gjorde hun også selv – og brændte ud med stress.

Vi kan forandre vores historie og udvikle os i IDs trygge rammer

ID LifeCoach Birgitte Svingel fortæller i dette interview, hvordan hun har har tænkt over, hvad det er, som hendes forældre har givet hende med i livet.

Jeg gik fra usynlig til fuld af selvtillid på ID Academy

Lars Sørensen fortæller om, hvordan han så sig selv som usynlig og en der ikke havde noget at byde ind med…

Fra følelsesmæssig frustration til sund relation på ID Academy

I mange år havde Ole Vilstrup haft svært ved at kommunikere med sine kolleger, hvilket blev meget negativt følelsesladet og gjorde det svært at have gode kollegiale relationer.

Fra destruktive til kreative reaktioner i relationer på ID Academy

Kaare er blevet bevidst om sine egne reaktionsmønstre og fået en forståelse for, hvorfor han selv – og andre – måske reagerer hovedløst nogle gange.

Jeg gik fra hoved til hjerterelationer på ID Academy

Det at jeg ikke var i kontakt med mine egne følelser skabte problemer i relationer. De havde ikke den dybde, følelsesmæssige dybde, som jeg gerne ville have.

Sådan finder og transmitterer du indre ro

Vi transmitterer også stilhed, ro, klarhed, glæde og venlighed når vi er hjemme i det vi dybest set er. Når vi er hjemme i vores essens…

Jeg fandt modet til at åbne mig følelsesmæssigt på ID Academy

Jeg har fået den indsigt i mig selv at, jeg jo også selv har været enormt utilgængelig, ren følelsesmæssigt, i forhold til mænd. Og den indsigt jeg har fået er, at det starter med mig. Det starter med, at jeg skal være mere tilgængelig og jeg skal turde at vise min sårbarhed.

Jeg indså på ID Academy, at jeg godt må fylde i verden

Henriette Tybjerg er uddannet ID Coach og fortæller om at bruge de trygge omgivelser på ID Academy, sine undervisere og sit hold, til at blive klogere på sig selv og sin færden i verden.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter længere nede på siden, betragtes dette som din accept. Læs mere og vores Cookies- og Privatlivspolitik: KLIK HER

Luk