Spirituel Psykoterapeut Uddannelse

ID Academy
København, Århus og Køge

ID Academys psykoterapeut uddannelse har en underliggende og gennemgående spirituel tilgang, hvilket gør den til en af Danmarks eneste spirituelle psykoterapeut uddannelser, der er godkendt af Dansk Psykoterapeut Forening.

Vores tilgang til psykoterapi er integral, det vil sige ‘alt inkluderende’ eller holistisk. Herunder har vi et selvfølgeligt fokus på den menneskelige spiritualitet, spirituelle oplevelser og transpersonlig udvikling.

På ID Academy oplever du en praktisk og jordnær tilgang til spiritualitet. Det handler i stor grad om at lære og begynde at se indad og få en dybere kontakt til sig selv.

I begyndelsen vil dette indre arbejde blive båret frem af bl.a. meditation, selvindsigtsøvelser og forståelse for alle de former (sider af dig), der udgør din ego-identitet – den du er til hverdag. 

En af vores kernemodeller hedder “3 lag af identitet”. De tre lag består af det reaktive lag, det kreative lag og det essentielle lag.

Det reaktive lag er vores ego-identitet, når tanker og følelser styrer os.
Det kreative lag er når vi begynder at være bevidst om og tager styringen over vores tanker og følelser.
Det essentielle lag er når vi oplever at være mere end vores tanker og følelser – og ‘bare ER’, det vi dybest set er.

I takt med denne indre personlige udvikling, begynder du at føle dig mere fri i livet og leve mere “som den du virkelig er” – som er en frase vi hører igen og igen fra vores kursister. Med vores ord, du begynder at leve mere autentisk.

Mange begynder også at føle sig som en del af noget større, samtidig med, at de begynder at støde ind i det, som vi betegner som spirituelle kriser. Derfor har vi også et stort fokus på at forstå disse kriser og kunne møde vores klienter i deres anderledes oplevelser. 

Du lærer noget, som kun de færreste kan, nemlig at kende forskel på en spirituel krise og en decideret patologi – en psykisk sygdom der kræver en psykiater. Det er vigtigt at vide, hvornår en klient skal have anden eller supplerende hjælp.

Gennemgående for uddannelsen er udviklingen af den indre spiritualitet, opdagelsen af, hvem vi virkelig er, bag facaderne. Nogen kalder det at finde tilbage til sin sjæl, andre at blive en del af universet – men for alle gælder det, at finde ud af, at vi er mere, end vi troede.

På ID Academy bliver du mødt af undervisere, der selv betragter sig som spirituelle og praktiserer meditation, yoga, åndedrætsøvelser og meget andet. 

Igennem dine egne oplevelser, samt teori og metode, bliver du i stand til at forstå og vejlede klienter igennem spirituelle oplevelser, indsigter og kriser, så det kan blive godt integreret og fungere som led i deres udvikling.

Som integral psykoterapeut fra ID Academy, er du også en spirituel psykoterapeut eller med et andet ord, en psykospirituel psykoterapeut.

ID Academys Spirituelle Psykoterapeut uddannelse er Godkendt af Dansk Psykoterapeut Forening, som er dit kvalitetsstempel som uddannet psykoterapeut.

Læs mere om ID Academys Spirituelle Psykoterapeut Uddannelse.

Transpersonlig spirituel psykoterapi

På fjerde studieår er halvdelen af året – 3 moduler – dedikeret til den spirituelle del af psykoterapi, retningen der kaldes den transpersonlige psykoterapi.

Transpersonlig psykoterapi er nødvendigt, når en klient bevæger sig udover de traditionelle udviklingsstadier. De traditionelle udviklingsstadier er bundet til en ego-identitet.

Det transpersonlige har at gøre med det, der er større end personligheden, kontakten med vores dybeste væren og den stigende længsel efter det.

Mange mennesker begynder at opdage, at der mangler noget i livet. Den nyeste bil, fladskærm eller stilling, er ikke længere nok. Der er ‘noget’ der kalder på noget mere i livet.

Der er også flere og flere der oplever at få deciderede kriser, når de udvikler sig åndeligt.

Vi skal kunne møde vores klienter med spirituelle udfordringer, uanset om de er bevidst spirituelle med kriser, eller leder efter noget dybere af livet.

Det og meget andet lærer du på de sidste 3 moduler af fjerde studieår, på det vi kalder for de transpersonlige moduler.

Læs mere om de transpersonlige moduler her.

Læs om vores Psykospirituelle Psykoterapeut Uddannelse

Få en fornemmelse for, om ID Academy skal være stedet, hvor du læser din psykoterapeut uddannelse.

Tilmeld dig ID Nyhedsbrevet og bliv præsenteret for uddannelsen

På vores nyhedsbrev lærer du mere om psykoterapi og høre mere om vores holistiske ID Psykoterapeut Uddannelse.

Kom til infomøde om vores psykospirituelle psykoterapeut uddannelse

Vi afholder løbende infomøder om ID Academys psykospirituelle psykoterapeut uddannelse i Århus, København og Køge.