Psykoterapeut med situationsfornemmelse og kreativitet

En ID psykoterapeut har situationsfornemmelse og er kreativ i sin arbejdsform.

Det vil sige, at du som ID psykoterapeut er uddannet til at være så fintfølende og fleksibel, at du er i stand til at vælge terapeutisk arbejdsform afhængigt af hvem klienten er, og hvilke problemer og behov, vedkommende måtte komme med.

Ligeså lidt som man bliver en god kok af at kunne alverdens kogebøger udenad, ligeså lidt bliver du en god psykoterapeut af at lære alverdens terapeutiske teknikker og processer udenad.

En dygtig kok ved en masse om smags- og ernæringsstoffer, konsistens og udseende, og om hvordan de forskellige råvarer kan sammensættes til nærende og velsmagende retter.

På samme måde må dit udgangspunkt som professionel psykoterapeut være, at du for det første har fået en virkelig dyb forståelse for det menneskelige sind, og hvordan det fungerer.

For det andet må du være i stand til at praktisere psykoterapi ved kreativt at udnytte de naturlige forandringsprocesser, som det menneskelige sind fungerer efter.

En ID-terapeut guider ikke sine klienter gennem trinvise psykoterapeutiske “opskrifter”. Som ID psykoterapeut indretter du dig derimod efter den enkelte klients individuelle personlighed og hjælper dine klienter med at finde deres egne indre svar og løsninger.

Derfor fokuserer ID Academy’s psykoterapeut uddannelse meget på, at de psykoterapeut-studerende dels forstår det menneskelige sind og det enkelte menneskes unikke personlighed fra så mange vinkler som muligt, og dels forstår forandringsprincipperne bag forskellige psykoterapeutiske skolers metoder.

Få 2 webinarer tilsendt om holistisk ID Psykoterapi

Læs mere om os

Historien om ID Psykoterapi

Læs historien om Ole Vadum Dahl, som stiftede ID Academy, og rejsen henimod den holistiske psykoterapeut uddannelse.

ID Psykoterapi: Teori & Metode

Lær om vores holistiske, integrale og identitetsorienterede tilgang til psykoterapi.

ID Psykoterapi i Praksis

Læs tre case-beskrivelser om, hvordan ID Psykoterapi kan sættes i spil, i arbejdet med klienter.