Det startede med Ole Vadum Dahl

Vi er tilbage i starten af 1970’erne og Ole Vadum Dahl havde knapt nok taget fat på sine teenageår, da hans syn lidt efter lidt begyndte at svigte.

Det liv, som eksisterede for øjnene af Ole, svandt hen og forsvandt helt omkring den tid, hvor han fyldte 18 år, hvorefter en svær tid fulgte.

Ole gik rundt og tænkte, “hvem er jeg egentlig? Hvad er meningen med mig? Hvorfor nu det her?

På et tidspunkt udviklede der sig så meget angst, at han havde svært ved at være i sig selv.

Han kunne ikke falde i søvn af frygt for ikke at ville vågne op igen, og han var så anspændt i kroppen, når han skulle være social med nye mennesker, at han fik ondt i kroppen.

På et tidspunkt blev det for meget og Ole gik til sin læge, og heldigvis var det en ung, begavet og progressiv kvindelig læge.

Efter at hun havde hørt på Ole i nogle minutter sagde hun: Ole, du skal ikke have medicin, du skal have psykoterapi.

Du kan høre Ole fortælle sin historie i denne video.

ID Academy formes af Oles oplevelser, erfaring og visdom
Oles psykoterapi blev startskuddet for hans interesse indenfor psykologi, filosofi, spiritualitet samt identitet og udvikling.

Dette tog ham på en rejse rundt i verden, hvor han tog flere psykoterapeutiske uddannelser og mødte et hav af forskellige mennesker der inspirerede ham.

I begyndelsen af 1990’erne bragte Ole NLP til Danmark og gjorde på kort tid metoden kendt.

Hans første to bøger “Grundbog i NLP kommunikation og terapi, bind 1 og 2 ” fra hhv. 1993 og 1995 bliver stadig anvendt som lærebøger på mange private og offentlige uddannelsesinstitutioner.

I 1996 solgte Ole sit NLP-Institut og i 1997 valgte han at gå helt nye veje.

Trods sin begejstring for de mange fine ting han havde lært i NLP-tiden, savnede han et større fokus på krop, følelser og spiritualitet i metoden.

Samtidigt havde han efterhånden føjet så mange nye aspekter til sine kurser og uddannelser, at man ikke længere kunne “klemme det ind” under overskriften NLP.

“Alle videnstraditioner har en del af sandheden” siger Ole og med det fokus, begyndte han at kombinere en lang række vestlige psykologiske vidensretninger med østlige visdomstraditioner.

I 1997 havde Ole Vadum Dahl efterhånden fået udviklet sin nye integrative terapi-metode, som han kaldte for ID Terapi, og i 1998 startede han de første 4 hold af ID Psykoterapeut Uddannelsen.

Søgningen til den nye psykoterapeut uddannelse var fra starten overvældende, og i dag er ID Academy et af Danmarks største og mest søgte uddannelsessteder for psykoterapi.

Tilbage til oversigten:
Historien bag ID Psykoterapi

Læs næste artikel:
ID Academy og rejsen mod holistisk psykoterapi

Få 2 webinarer tilsendt om holistisk ID Psykoterapi

Læs mere om os

ID Psykoterapi: Teori & Metode

Lær om vores holistiske og identitetsorienterede tilgang til psykoterapi.

ID Psykoterapi: Case-beskrivelser

Læs tre case-beskrivelser om, hvordan ID Psykoterapi kan sættes i spil, i arbejdet med klienter.

Kendetegn for en ID'er

Der er nogle helt særlige kendetegn ved at være ID'er og blive uddannet fra ID Academys Psykoterapeut Uddannelse.