Relationer ændrer sig som psykoterapeut hos ID Academy

​Relationer ændrer sig som psykoterapeut hos ID Academy

Vores relationer er en utrolig stor del af vores liv, lige fra den dag vi bliver født, ja, faktisk fra vi bliver undfanget, hvor vores overlevelse direkte afhænger af andre mennesker, oftest vores forældre.

Som barn tilpasser vi os vores omgivelser for at overleve. Vi overlever, når vi oplever opmærksomhed – som også skaber følelsen af kærlighed og tryghed.

Vi runder 1-året og nu begynder vi at løbe efter vores forældres opmærksomhed, det betyder, at vi tilpasser os det, som de kan lide og gemmer det væk af os selv, som de ikke kan lide.

Vores ego-identitet, vores personlighed, begynder nu at tage form og den påvirker de valg, som vi træffer i livet, og i underbevidstheden, også dem, vi bliver venner med.

 

… 40-50 år senere…

Vi er blevet voksne og der er mange ting der ikke lige fungerer for os. Vi roder os ud i skænderier og konflikter og sommertider føler vi måske lavt selvværd og bliver hverken set hørt eller forstået. I øvrigt, så føler vi os heller ikke rigtigt, som os selv.

Vores liv har heller ikke ændret sig synderligt meget, hen over de sidste 20 år, siden vi drejede om 30ér-hjørnet: livet, familie, venner og job er meget det samme.

Men, nu skal der ske noget nyt – så vi starter på ID Academys psykoterapeutuddannelse (eller som klient hos en ID Psykoterapeut).

Pludselig begynder vi at indse en masse ting om os selv, og den rille vi sidder fast i, bliver rigtig tydelig.

Det betyder, at nu begynder vi at udvikle os, fra den identitet, som vi indtil nu har troet, “bare er den vi er”.

Vi træffer nye beslutninger i vores liv og udforsker, hvem vi også kan være, når vi ikke er vores gamle fastlåste rollemønstre.

Vi begynder pludselig at gøre ting, der gør rigtig godt for os selv.

Ikke for andre.

For os selv – og gerne noget med fordybelse, på egen hånd.

Og lige når vi begynder at have det rigtig, rigtig godt i livet, så kommer kommentaren fra andre:


“Du er ikke dig selv mere…”

Den kommentar kan gå to vidt forskellige veje.

Nogle vil synes, at den person, du er ved at udfolde, er den fedeste version af dig. Andre vil, på hver deres måde, blive skræmt og trække sig fra venskabet – måske vælger du selv at kappe båndet til nogen.

Men dem der bliver, og dem du nu aktivt vælger at have i dit liv, dem giver du så meget positivt til – for ikke at snakke om alle de nye mennesker, du begynder at møde, når du udfolder dig selv og dine interesser.


En naturlig udvikling på ID Academy

Historien bygger på skribentens egne oplevelser som kursist og mange ID’ere, som han har mødt, tilbragt tid sammen med og interviewet. Dette er nemlig en ganske naturlig udvikling af kursister på ID Academys psykoterapeutuddannelse, og af de klienter, som vi sidenhen begynder at få i terapi.

Vi udvikler mennesker, men først udvikler vi os selv, så vi kender vejen, som vores klienter skal ud på.

Udviklingen vil styrke os og sprede sig, som ringe i vandet, ud til vores relationer; de aller nærmeste og dem lidt længere ude. Nogle bliver os rigtig nære og andre svømmer væk. Men vores venskaber er dybere og vores glæde ved dem, højere end nogensinde.

Hør historier om kursisters ændrede relationer

Fra følelsesmæssig frustration til sund relation på ID Academy
– Ole Vilstrup.

Jeg gik fra usynlig til fuld af selvtillid på ID Academy
– Lars Sørensen.

3 øvelser til følelsen af utilstrækkelighed
Selvbilleder trigger følelsen af mindreværd

Kategorier

Følg med

ID Psykoterapeut

Bliv ID Psykoterapeut

4-årig grunduddannelse som udvikler dine faglige kompetencer og støtter dig i at finde din egen vej i livet.

Læs mere…

5D Coach

Helhedsorienteret online Coach Uddannelse

Intenst online træningsforløb med mulighed for afsluttende certificering med Ole Vadum Dahl

LÆS MERE…

Info-møder

Tilmeld dig et af vores gratis Info-møder

i København, Køge eller Aarhus.

TILMELD DIG…

Lær mere

Relaterede indlæg

ID Academy

ID Academy er en af Skandinaviens største private uddannelsesinstitutioner indenfor psykoterapi og selvudvikling, og den er godkendt efter de tværministerielle kvalitetskriterier uden anmærkninger af konsulentfirmaet (Reflektor).