Psykoterapeut med intuition og psykologisk indsigt

Psykologisk indsigt og en veludviklet intuition hos en psykoterapeut er en forudsætning for virkningsfuld psykoterapi.

Som ID psykoterapeut er du i stand til at skelne mellem de umiddelbare problemstillinger og ønsker, som dine terapiklienter giver udtryk for, og de dybereliggende ubevidste følelser og behov, som ofte ligger bagved det umiddelbare.

Det fordrer bl.a., at du er i stand til at skelne mellem de mere eller mindre bevidste signaler, som kommer fra hhv. klientens bevidste rationelle jeg, fra det førbevidste mere irrationelle psykiske forsvarssystem, og fra det “essentielle selv”, som er vores egentlige værenskerne.

Uden tilstrækkelig livserfaring og psykologisk indsigt vil du som psykoterapeut ikke have den modenhed og intuition, der er forudsætningen for at kunne opfange og tolke dine klienters mere eller mindre ubevidste nonverbale kommunikation.

En menneskelig og psykologisk uerfaren psykoterapeut vil alt for nemt tage fejl af symptomer og årsager, og komme til at hjælpe mennesker med at uddybe deres problemer i stedet for at løse dem. psykoterapeutiske teknikker og metoder kan ganske vist læres på kort tid, men evnen til at vurdere hvor, hvornår og hvordan de skal anvendes, kræver både indsigt og modenhed hos psykoterapeuten.

Igennem hele den 4-årige ID psykoterapi uddannelse fokuserer vi derfor meget på din psykiske udvikling og modning under uddannelsesforløbet, ligesom vi lægger stor vægt på, at du får en stor psykologisk indsigt og bliver rigtig god til at afdække de forskellige lag af klienternes personlighed og identitet.

Psykoterapeut med situationsfornemmelse og kreativitet
Ærlig og ligeværdig psykoterapeut

Kategorier

Følg med

ID Psykoterapeut

Bliv ID Psykoterapeut

4-årig grunduddannelse som udvikler dine faglige kompetencer og støtter dig i at finde din egen vej i livet.

Læs mere…

Familieopstilling & Systemisk Opstilling

Bliv uddannet i Familieopstilling og Systemisk Opstilling

Metodeorienterede og praktiske uddannelser ved ID Academy, som vil gøre en forskel for dig og dine klienter.

LÆS MERE…

Info-møder

Tilmeld dig et af vores gratis Info-møder

i København, Køge eller Aarhus.

TILMELD DIG…

Lær mere

Relaterede indlæg

En del af et kulturfællesskab

En del af et kulturfællesskab

På ID Academy bliver du del af en kultur, hvor nogle værdier naturligvis gennemstrømmer os og vores kursister, for eksempel, Vi søger og nyder at være i udvikling og forandring. Vi møder mennesker i øjenhøjde og søger at hjælpe andre. Vi ved intet bedre, end at se...

Ærlig og ligeværdig psykoterapeut

Ærlig og ligeværdig psykoterapeut

En ID-terapeut er ærlig og direkte over for sin klient på en måde, som er konstruktiv, og som samtidig respekterer klientens integritet. En psykoterapeut, som kommunikerer sine følelser og tanker åbent og helhjertet, vil skabe et respektfuldt og ligeværdigt forhold...

ID Academy

ID Academy er en af Skandinaviens største private uddannelsesinstitutioner indenfor psykoterapi og selvudvikling, og den er godkendt efter de tværministerielle kvalitetskriterier uden anmærkninger af konsulentfirmaet (Reflektor).