UTROSKAB: Et af parterapiens store emner

Utroskab er et emne der kommer i mange grader og vækker et stort følelsesmæssigt register. Dette gør det til et svært emne som parterapeut, ikke mindst grundet vores egne forestillinger og følelser.

Mange par kommer i parterapi med tematikker, der drejer sig om utroskab eller en affære. Utroskab kommer i mange grader, som uanset omfanget, skal bearbejdes med henblik på at bringe parret styrket ud på den anden side.

Parterapeutens arbejde starter med sig selv
Før vi som parterapeuter kan arbejde med utroskab, så må vi have gransket vores egne holdninger, tanker og følelser omkring emnet. Ja, måske skal egne erfaringer med emnet også bearbejdes.

På vores parterapeutuddannelse vil der derfor være klinisk erfaringsdeling, live-demoer og individuelt refleksionsarbejde, der skal anspore os til at mærke, hvordan vores egen indstilling er til emnet.

Der vil også være et indlagt fordybelsesarbejde, der undersøger vores egne umødte behov og længsler.

Formålet er selvfølgelig, at vi bliver bevidste om, kan forstå og slippe, vores egne forestillinger om emnet. Herefter vil vi nemlig også føle os trygge, når vi får par ind, der indleder med ordet ”utroskab”.

Parterapeutens arbejde
Parterapeuten får sat en masse af sine kompetencer i spil. Kompetencer som både læres, trænes og finjusteres på parterapeutuddannelsen.

Først, så skal der skabes et trygt rum, hvori begge parter kan føle sig godt tilpas og hvor de begge fornemmer, at du kan håndtere – og ikke dømme – begges følelser. Det er her dit arbejde med dig selv, kommer til sin ret.

Når du som terapeut sætter rummet og dine rammer for parterapien, så føler begge parter plads til at kunne være der, og det bliver lettere at komme under følelserne af skam og skyld.

Nu kan du lede sessionerne og via arbejdet med dialogiske modeller, er rammen sat for, at parret kan udforske selve utroskaben eller affæren, imens de forbliver åbne i kontakten til hinanden.

Undervejs i arbejdet undersøger parret også funktionen bag utroskaben. I kigger ind i de behov og længsler, der er forbundet med at utroskab eller affæren blev indledt.

Til al arbejdet, får du et bredt udvalg af redskaber og modeller, både til at sætte rammen, skabe den gode konstruktive dialog og kigge under dynamikkerne der forårsagede utroskaben.

Lyt til hinanden med Æggeursmetoden
UTROSKAB: Hvilken funktion spiller utroskabet?

Kategorier

Følg med

ID Psykoterapeut

Bliv ID Psykoterapeut

4-årig grunduddannelse som udvikler dine faglige kompetencer og støtter dig i at finde din egen vej i livet.

Læs mere…

5D Coach

Helhedsorienteret online Coach Uddannelse

Intenst online træningsforløb med mulighed for afsluttende certificering med Ole Vadum Dahl

LÆS MERE…

Info-møder

Tilmeld dig et af vores gratis Info-møder

i København, Køge eller Aarhus.

TILMELD DIG…

Lær mere

Relaterede indlæg

Par i terapi: Vi vil gerne kommunikere bedre

Par i terapi: Vi vil gerne kommunikere bedre

Op mod 90 % af alle henvendelser, fra par der søger parterapi, handler om kommunikation – på den ene eller den anden måde. – siger Kirsten, der er underviser og parterapeut. Nogle af de kommunikations-problematikker, par kommer i terapi med, lyder noget lignende, ”vi...

Lyt til hinanden med Æggeursmetoden

Lyt til hinanden med Æggeursmetoden

Hør om i videoen, hvordan vores underviser, Kirsten, bruger tidtagning og tidsstyring til at give par en oplevelse af, at kommunikationen ændrer sig, når vi begynder at lytte både indad og til den anden. Kommunikationen ændrer sig ikke mindst, når vi får lov til at...

ID Academy

ID Academy er en af Skandinaviens største private uddannelsesinstitutioner indenfor psykoterapi og selvudvikling, og den er godkendt efter de tværministerielle kvalitetskriterier uden anmærkninger af konsulentfirmaet (Reflektor).