Det startede med Ole Vadum Dahl

Noget var ikke som det burde være. Alt blev mere og mere utydeligt og ingen briller i verden kunne hjælpe.

Vi er tilbage i starten af 1970’erne og Ole Vadum Dahl havde knapt nok taget fat på sine teenageår, da hans syn lidt efter lidt begyndte at svigte.

Det liv, som eksisterede for øjnene af Ole, svandt hen og forsvandt helt omkring den tid, hvor han fyldte 18 år, hvorefter en svær tid fulgte.

Ole gik rundt og tænkte, “hvem er jeg egentlig? Hvad er meningen med mig? Hvorfor nu det her?

På et tidspunkt udviklede der sig så meget angst, at han havde svært ved at være i sig selv.

Han kunne ikke falde i søvn af frygt for ikke at ville vågne op igen, og han var så anspændt i kroppen, når han skulle være social med nye mennesker, at han fik ondt i kroppen.

På et tidspunkt blev det for meget og Ole gik til sin læge, og heldigivis var det en ung, begavet og progressiv kvindelig læge.

Efter at hun havde hørt på Ole i nogle minutter sagde hun: Ole, du skal ikke have medicin, du skal have psykoterapi.


ID Academy formes af Oles oplevelser, erfaring og visdom
Oles psykoterapi blev startskuddet for hans interesse indenfor psykologi, filosofi, spiritualitet samt identitet og udvikling, hvilket tog ham på en rejse rundt i verden, hvor han tog flere psykoterapeutiske uddannelser og mødte et hav af forskellige mennesker der inspirerede ham.

I begyndelsen af 1990-erne bragte Ole NLP til Danmark og gjorde på kort tid metoden kendt.

Hans første to bøger Grundbog i NLP kommunikation og terapi, bind 1 og 2 fra hhv. 1993 og 1995 bliver stadig anvendt som lærebøger på mange private og offentlige uddannelsesinstitutioner.

I 1996 solgte Ole sit NLP-Institut og i 1997 valgte han at gå helt nye veje.

Trods sin begejstring for de mange fine ting han havde lært i NLP-tiden, savnede han et større fokus på krop, følelser og spiritualitet i metoden.

Samtidigt havde han efterhånden føjet så mange nye aspekter til sine kurser og uddannelser, at man ikke længere kunne “klemme det ind” under overskriften NLP.

“Alle videnstraditioner har en del af sandheden” siger Ole og med det fokus, begynder han at kombinere en lang række vestlige psykologiske vidensretninger med østlige visdomstraditioner.

I 1997 havde Ole Vadum Dahl efterhånden fået udviklet sin nye integrative terapi-metode, som han kaldte for ID Terapi, og i 1998 startede han de første 4 hold af ID Psykoterapeut Uddannelsen.

Søgningen til den nye psykoterapeut uddannelse var fra starten overvældende, og i dag er ID Academy et af Danmarks største og mest søgte uddannelsessteder for psykoterapi.

Uddannelser med hjerte & sjæl
ID Academy og den integrale rejse

Kategorier

Følg med

ID Psykoterapeut

Bliv ID Psykoterapeut

4-årig grunduddannelse som udvikler dine faglige kompetencer og støtter dig i at finde din egen vej i livet.

Læs mere…

Familieopstilling & Systemisk Opstilling

Bliv uddannet i Familieopstilling og Systemisk Opstilling

Metodeorienterede og praktiske uddannelser ved ID Academy, som vil gøre en forskel for dig og dine klienter.

LÆS MERE…

Info-møder

Tilmeld dig et af vores gratis Info-møder

i København, Køge eller Aarhus.

TILMELD DIG…

Lær mere

Relaterede indlæg

Uddannelser med hjerte & sjæl

Uddannelser med hjerte & sjæl

Kom med på et af de uddannelseshold, som vil forandre dig og klæde dig på til at hjælpe andre mennesker. Hen over vores 21 år som psykoterapeutisk institut, har vi udviklet en psykoterapeutuddannelse, som bevæger sig omkring hele mennesket. Det betyder, at vi – med...

ID Academy og den integrale rejse

ID Academy og den integrale rejse

ID Academy blev stiftet på ryggen af Oles erfaring med, at uanset hvilken psykologi, deres metoder og værktøjer, han lærte at kende, så havde de alle sammen deres egne styrker og begrænsninger – men også alle noget tilfælles. Med denne viden stiftede Ole, ID Academys,...

Fremtidens ID Academy

Fremtidens ID Academy

Ole Vadum Dahl har altid været en pioner indenfor personlig udvikling og det er han stadig. I 2019 begyndte Ole at se nogle fantastiske billeder for sit indre. Billederne var af et Pentagram, som i lag efter lag, viser og beskriver det hele menneske i udvikling –...

ID Academy

ID Academy er en af Skandinaviens største private uddannelsesinstitutioner indenfor psykoterapi og selvudvikling, og den er godkendt efter de tværministerielle kvalitetskriterier uden anmærkninger af konsulentfirmaet (Reflektor).