Jeg øgede min selvtillid og ændrede mit liv

Lav selvtillid og selvsnak

Trine Baadsgaard var tidligere ramt af lav selvtillid på nogle områder i sit liv.

Der var nemlig en indre stemme, der altid ville stille spørgsmål, når hun ville noget bestemt eller havde ambitioner for noget.

Den hviskede:

“Arh, hvem tror du egentlig, at du er?”,

“Hvorfor skulle du kunne gøre det?” og

“Hvem gider at høre på det?”

Trine siger selv i interview-sammendraget, at det er en enorm slidsom indre dialog.

På ID Academy har hun arbejdet med de overbevisninger og den indre dialog, der stopper hende fra at opnå, alt hun ønsker sig af livet.

Trine er uddannet ID LifeCoach fra ID Academy (uddannelsen er nu udgået)

Videoen i tekst

Et af de steder hvor jeg kan mærke, at jeg har rykket mig allermest, er i forholdet til mig selv. Jeg er blevet bedre til at anerkende det jeg er og det jeg kan, og jeg har simpelthen fået mere selvtillid.

Læs hele transskriptionen

 Jamen, jeg har egentlig altid haft sådan en indre stemme. Jeg plejer at kalde den Piskeren, som altid har stillet lidt spørgsmålstegn ved, når jeg ville noget eller havde nogle ambitioner, så har den altid været der: “Arh, hvem tror du egentlig, at du er?” “Hvorfor skulle du kunne gøre det?” “Hvem gider at høre på det?” … Hele den der enormt slidsomme indre dialog.

Og man kan så sige, det har ikke sådan tilbageholdt mig fra at gøre mange ting, fordi jeg har heldigvis altid været god til at handle og gå efter det jeg gerne vil, men, men jeg er sådan begyndt at overveje, at hvis jeg ikke havde den stemme, hvad kunne jeg så ikke drive det til?

Et meget konkret eksempel er, at jeg jævnligt er blevet spurgt, om jeg ville holde foredrag. Og mit standardsvar fra min reaktive side har altid været “Nej, fordi det kan jeg ikke finde ud af” eller “jeg ved, at jeg bliver dødnervøs” og “det jeg har bidraget med, er der nok ikke nogle der kunne tænke sig at høre om”.

… Men da jeg blev spurgt til sidst, der besluttede jeg mig så for, at nu siger jeg Ja.

Altså, den måde jeg har arbejdet med det på studiet, har jo været noget med overbevisninger omkring mig selv, fordi den her stemme, den her indpisker jeg har haft, har jo haft rigtig mange af de her overbevisninger om, hvad jeg ikke kunne og hvad jeg ikke skulle tro jeg var…

… hvor jeg er gået lidt mere kreativt til den, den her gang, eller i dette forløb, og har ligesom forholdt mig til det med: Ja, okay. Jeg hører hvad du siger stemme, men kunne det måske opfattes på en anden måde. Eller kunne det være, at det var sådan en gang, men ikke er det mere nu. Og kunne det måske være, at når folk bliver ved med at spørge om man ikke vil holde et foredrag, så kunne det godt være, at der var nogle der synes, at jeg har noget at bidrage med.

Det var en god følelse at stå på den scene og holde det foredrag, og det er jo også noget nyt, fordi jeg har aldrig været i tvivl om, at jeg godt kunne bide tænderne sammen og gennemføre det. Men det at jeg også, jeg havde selvfølgelig også lidt kriller i maven, men egentlig også kunne se at det gik godt, og jeg havde god kontakt og folk grinede… og der var ikke nogle der sad og sov. Og hele den der følelse af, at jeg var egentlig et meget godt sted, det var fedt at mærke.

Min øgede selvtillid har rigtig stor betydning i denne her periode, hvor jeg også er i en proces ren arbejdsmæssigt, hvor jeg er gået fra at være ansat til nu at blive selvstændig. Det kræver en hvis portion selvtillid at tro på, at det kan man godt få op at køre. Og på en eller anden forunderlig måde, så har jeg det som om, at det skal nok lykkes, og jeg læner mig sådan lidt tilbage i at, det rigtige kommer til at ske.

Det at have fået det bedre med mig selv, indvirker jo på alle dele af mit liv, i min helt nære familie, mine nærmeste venner, men også i en kø eller på motorvejen hvor jeg føler, at jeg tager det hele lidt lettere.

De nye følelser, eller hvad kan man sige, den nye måde at være i verden på, gør jo at jeg er meget gladere. At jeg føler, at jeg har en lettere gang på jord, at jeg, tror på fremtiden og at jeg har sådan en ide om, at det bliver fedt.

Fra følelsesmæssig frustration til sund relation
Jeg lærte at tage mig selv og mit liv alvorligt

Kategorier

Følg med

ID Psykoterapeut

Bliv ID Psykoterapeut

4-årig grunduddannelse som udvikler dine faglige kompetencer og støtter dig i at finde din egen vej i livet.

Læs mere…

5D Coach

Helhedsorienteret online Coach Uddannelse

Intenst online træningsforløb med mulighed for afsluttende certificering med Ole Vadum Dahl

LÆS MERE…

Info-møder

Tilmeld dig et af vores gratis Info-møder

i København, Køge eller Aarhus.

TILMELD DIG…

Lær mere

Relaterede indlæg

ID Academy

ID Academy er en af Skandinaviens største private uddannelsesinstitutioner indenfor psykoterapi og selvudvikling, og den er godkendt efter de tværministerielle kvalitetskriterier uden anmærkninger af konsulentfirmaet (Reflektor).