Jeg lærte at tage mig selv og mit liv alvorligt

Kan man lære at lytte til kroppens signaler?

ID’er Anette Rosendahl Larsen gav i årevis 200% af sig selv på sit arbejde, det betød dels, at hendes relationer led under det, men det gjorde hun også selv – og brændte ud med stress.

På ID Academy lærte Anette at mærke sin krop og ikke kun lade sig styre af hovedet. Hun begyndte at kunne mærke faretegnene på og i hendes krop – samt at stole på, at hendes fornemmelser var baggrund nok for at gøre noget ved de ydre omstændigheder (hendes job) som der forårsagede dem.

Når vi udelukkende bruger vores hoved til at træffe beslutninger med og leve vores liv efter, så giver vi samtidig styringen til automatiske hjerne/sindsprocesser.

Det lader sommetider til, at vores hjerne ikke har en stopknap for hvor hurtigt den kan arbejde, for hvor god den er til at overbevise os selv om: Alt skal nok gå, vi skal bare lige…

Det der til sidst lukker hjernen ned, er kroppen, når den til sidst ikke ser anden udvej for at slippe af med den stress, som har taget hårdt på både kroppen, det mentale og psykiske over lang tid.

Inden kroppen vælger at lukke hele systemet ned, med det vi kalder stress, så har kroppen over lang tid givet mange advarselssignaler – signaler som hjernen overhører og finder undskyldninger herfor.

Problemet opstår, når vi som mennesker har mistet evnen til at være i kontakt med og forstå, når vores krop kommunikerer med os.

Mange af os er styret udelukkende af vores mentale processer. Men før vi havde mentale processer, så var vi nyfødte børn, der kun havde vores følelsesliv – vores kropslige signaler at styre efter.

Det vi skal tilbage til, for at kunne leve et liv i balance, det er at kombinere vores veludviklede mentale liv med vores stærke kropslige system.

Et veludviklet kropsligt følelsesmæssigt system hjælper os til at sætte grænser for os selv og beskytter os. Når vi lytter og stoler på vores kropslige signaler, så er vi i stand til at stoppe os selv, før vi får stress.

Vi bliver i øvrigt også i stand til at stole på vores fornemmelser og vores intuition, når vi navigerer igennem livet. Vores krop og vores fornemmelser har en medfødt egenskab til at vide, hvad der er rigtigt og forkert – hvilke valg vi skal tage, hvilken rute vi skal gå på.

På ID Academy træner vi at komme i kontakt med vores krop, vores kropslige liv og fornemmelser fra aller første dag på studiet, som en fast del af vores terapeutiske virke.

Videoen i tekst

Det vigtigste jeg har lært, det er i hvert fald at tage mig selv alvorligt, så de tegn som min krop giver mig, at dem lytter jeg til og tager action på det, i det omfang som jeg kan.

Læs hele transskriptionen

Inden jeg startede på studiet, der var jeg meget sådan en som, to på arbejde når jeg var syg, jeg sagde aldrig nej til noget på arbejdet, jeg kørte på 200%, det gik udover at være den perfekte kone, den perfekte mig, den perfekte mor og den perfekte veninde.

Så det så jo ikke super godt ud for det store brede billede, men hvis man bare lige zoomede ind på at være perfekt medarbejder, så var jeg nok det. Men jeg havde det ikke godt med det.

Jeg var svimmel hver dag jeg tog på arbejdet og når jeg fysisk kom ind i lokalet, så blev jeg simpelthen så svimmel og utilpas. Og så var det jo at jeg søgte læge og så gik der nogle måneder igen – og så lige pludselig fik jeg nogle andre symptomer, alligevel kørte jeg tilbage på arbejdet ik…

Så kom jeg tilbage her på studiet, jeg tror det har været på 3. modul, og da vi så mødte op herinde, så kunne jeg bare mærke den der fred og der kom sådan et fokus på kroppen og vi skulle meditere og, så jeg faldt sådan helt i hak og havde fire virkelig gode dage herinde.

Og så om søndagen, der var det meningen, at jeg skulle tilbage på arbejdet om mandagen, men det skulle jeg så ikke.

Det kunne jeg mærke – også efter at man er ude i de her grupper, når man er herinde på studiet, hvor man øver nogle forskellige modeller af nogle ting, der er, der ligger en på sinde. Der fik jeg arbejdet lidt med, hvad det egentlig var, der skulle til for at jeg kunne få det bedre, og det var at få en pause.

Det at man går fra kun at være i sit hoved og kommer i kontakt med kroppen, gør egentlig at man, eller i hvert jeg lytter mere til, at når min krop ikke har det godt og det giver sådan nogle signaler, så er det nok fordi tingene ikke er gode. Så har det givet mig en bevidsthed om at turde handle ud fra det, egentlig at det var okay.

Jeg synes faktisk at mit liv giver meget mere mening nu, selvom jeg er sygemeldt med stress. Det er rigtig rart at have taget den her parentes i mit liv, lige for at stoppe op og mærke hvordan jeg egentlig har det og mærke, hvad er rigtigt for mig nu.

Så livet efter at blive færdig er fantastisk og jeg føler mig langt mere helt og hjerteligt menneske, end jeg gjorde før. Der er en masse gemt visdom og ressourcer og ting som jeg egentlig har opdaget inde i mig selv, også er okay at vise frem. Sider af mig selv, som jeg måske har gemt lidt væk, fordi det kunne være lidt for sårbart, eller hvad tænker andre hvis jeg nu er sådan og… jeg har bare fået meget mere mod på at være mig selv.

Det første råd som jeg vil give er helt sikkert at, man skal tage sig selv super alvorligt hele livet igennem og, det ærgrer mig jo et eller andet sted, at jeg først er gået på ID i en alder af 43. Tænk hvis jeg havde gjort det meget tidligere, hvor meget mere jeg så kunne have lært og hvor meget bedre en version af mig selv, jeg ville have været.

Jeg øgede min selvtillid og ændrede mit liv
Jeg indså, at jeg godt må fylde i verden

Kategorier

Følg med

ID Psykoterapeut

Bliv ID Psykoterapeut

4-årig grunduddannelse som udvikler dine faglige kompetencer og støtter dig i at finde din egen vej i livet.

Læs mere…

5D Coach

Helhedsorienteret online Coach Uddannelse

Intenst online træningsforløb med mulighed for afsluttende certificering med Ole Vadum Dahl

LÆS MERE…

Info-møder

Tilmeld dig et af vores gratis Info-møder

i København, Køge eller Aarhus.

TILMELD DIG…

Lær mere

Relaterede indlæg

ID Academy

ID Academy er en af Skandinaviens største private uddannelsesinstitutioner indenfor psykoterapi og selvudvikling, og den er godkendt efter de tværministerielle kvalitetskriterier uden anmærkninger af konsulentfirmaet (Reflektor).