Jeg lærte at bruge min vrede konstruktivt

Vi har alle sammen en vred side inde i os. Nogle har en vred side der kommer meget og hurtigt til udtryk, mens andre har en vrede side, der er mere undertrykt og kun sjældent (måske aldrig?) kommer til udtryk.

For Aida i videoen, så bliver hendes indre vrede trigget og kommer til udtryk, når nogle trykker på knappen hun kalder: ”Du er ikke god nok.”

Det gælder for Aida, som mange andre af vores kursister, at inden de startede på ID (og derved arbejdet med dem selv) så kom de her sider ukontrolleret til udtryk.

På ID Academy arbejder vi med at forstå vores forskellige udtrykssider, i dagligt ID-sprog kaldet for former.

Vi lærer bl.a. at fornemme hvordan forskellige formers energier føles i kroppen, hvilke tankemønstre der hører til, hvorfor de er opstået og hvilken gave de har med til os.

Med tiden lærer vi at fornemme, når fx vreden gerne vil til udtryk. Men i stedet for at reagerer kraftigt, så lærer vi, at vi selv kan vælge, hvordan vreden skal komme til udtryk.

Aida vælger i dag at fortælle om sin vredes følelser når de opstår og forklarer hvorfor de er der, så der kan komme noget konstruktivt ud situationen.

Lignende historier går igen fra alle vores kursister med forskellige former og udtryk.

Videoen i tekst

Jeg har en masse indelukket vrede og nogle gange, så kommer det ud som noget temperament, som ikke altid er så heldigt.

Læs hele transskriptionen

Jeg har en enkelt situation, som ikke er så pæn. Jeg var på ferie, med min mand og jeg spørger så om noget på et tidspunkt og han siger bare: Nej, nej, det har jeg ikke. … Jo du har, jo du har (siger Aida tilbage). Nej, nej, det har jeg ikke…

Og så kan jeg mærke, der begynder at ske noget i mig, det trigger i mig. Efter at han sådan fjerde gang siger: Jamen så prøv bare at kigge derhenne, og så skulle jeg kigge i et lille skab eller en kommode, hvor jeg havde nogle ting liggende.

Det der sker, at i stedet for at kigge, bare kigge, så tager jeg det hele og jeg kyler det på gulvet. Altså, det her temperament, det er boom.

Triggeren var, at han trykkede jo på nogle knapper, som jeg jo kender tilbage fra dengang jeg var barn.

Du gør det ikke godt nok.

Du er ikke god nok.

Du kan ikke finde ud af noget.

Du kan aldrig huske noget.

Det triggede mig. Jeg blev sådan smidt tilbage i nogle gamle mønstre, som har gjort ondt og som jo i dag stadig som voksen, gør ondt.

Og det er ikke kun et intellekt arbejde, det er også et kropsarbejde. Jeg tror faktisk, at det er den del der har lært mig at gå fra A til B. Det er ikke at overtænke det, men mere at mærke det. Hvad sker der lige nu, og så lige være i det og prøve at transformere det til noget andet.

Et eksempel med min søn er fx, han kan godt lide at låne bil, og det må han også gerne. Men jeg vil gerne når jeg får den tilbage, at den ikke ligner en skraldespand.

Jeg kan huske, at vi var på vej ud til lufthavnen. Jeg sidder og jeg kan mærke, at det her, det irriterer mig, og det er beskidt og der ligger tomme vandflasker og jeg tænker: Skal jeg sige noget, eller skal jeg ikke sige noget til ham.

Det blev til en irritation og det blev til en vrede og så til sidst, så tænker jeg: arj, nu siger jeg noget til ham. Du må gerne låne bil, men jeg kan bare mærke, at når jeg får bilen tilbage på den her måde her. Så har jeg ikke lyst til at du skal låne den mere.

Og det er en ændring. Simpelthen begynde at fortælle, hvad er det der sker i mig, når du gør det du gør?

Den rejse, den har været spændende, fordi jeg har kunnet mærke vreden. Og det er jo, man mærke den jo fysisk. Den er inde i kroppen, det er jo sådan… Man bliver jo hel varm og svedig og det her, der er virkelig noget i det.

Og det der virkelig er i det, det er jo kraft og ændre vreden til noget kraftfuldt og bruge den på en anden måde, i stedet for bare at gå op i en spids og så i stedet for sige, okay det her… det er faktisk godt, og det er en lækker fornemmelse.

Ja, det var vrede… og det er det nok stadigvæk. Men i stedet for at se det på en meget pessimistisk måde, så bruge det som noget positivt.

Jeg indså, at jeg godt må fylde i verden
Jeg kom videre efter min stress

Kategorier

Følg med

ID Psykoterapeut

Bliv ID Psykoterapeut

4-årig grunduddannelse som udvikler dine faglige kompetencer og støtter dig i at finde din egen vej i livet.

Læs mere…

5D Coach

Helhedsorienteret online Coach Uddannelse

Intenst online træningsforløb med mulighed for afsluttende certificering med Ole Vadum Dahl

LÆS MERE…

Info-møder

Tilmeld dig et af vores gratis Info-møder

i København, Køge eller Aarhus.

TILMELD DIG…

Lær mere

Relaterede indlæg

ID Academy

ID Academy er en af Skandinaviens største private uddannelsesinstitutioner indenfor psykoterapi og selvudvikling, og den er godkendt efter de tværministerielle kvalitetskriterier uden anmærkninger af konsulentfirmaet (Reflektor).