Jeg kom videre efter min stress

Rigtig mange mennesker går og er stressede i deres liv.

Vores egne forventninger til os selv, det vi tror andre forventer af os, og det pres der kommer fra mennesker, i alle dele af vores liv, køre mange af os ud.

På ID Academy arbejder vi grundlæggende med at finde balance i alle livets dele.

Det gør vi både, når vi råder vores kursister til at have en meditationspraksis og når vi arbejder med selvudvikling, herunder bl.a. at,

  • lytte til sin krop, når den føler overbelastning,
  • opdage hvad der gør en stresset og lære at håndtere situationerne bedre og
  • lære at sætte vores egne grænser og lytte til egne behov.

Marianne beskriver i videoen, at på ID Academy går man fra at være et gøre-menneske til at være et værens-menneske.

Og det er helt korrekt, du lærer nemlig at finde hjem til dig selv ved at bearbejde de lag, som ”gør dig ondt” i din hverdag.

Bag alle de lag, er der nemlig væren; ro, kærlighed, glæde og overskud til livet.

Videoen i tekst

Inden jeg startede på ID Academy, havde jeg haft et stressnedbrud. Det der ledte op til at jeg fik stress var, først og fremmest et stort engagement i mit arbejde.

Videoen i tekst

Inden jeg startede på ID Academy, havde jeg haft et stressnedbrud. Det der ledte op til at jeg fik stress var, først og fremmest et stort engagement i mit arbejde.

Jeg var jo rigtig meget hele tiden i næste skridt, så det med at være i nuet, det er sjældne øjeblikke. Men noget som vi skal være klar over, det er at vores indre engagement, er måske i virkeligheden sommetider det første stresstegn.

Det er en indikator på, Pas nu lige på ik! Styr dit engagement. Vi kalder det faktisk også engagement-stress. Sandheden er faktisk, at djævelen kommer indefra.

Vi får stress af at være engagerede i vores arbejde og blive vores egen lille indpisker og arbejdsgiver hele tiden. Og hvis det så lige kombineres med at det skal gøres rigtig godt, og vi har en lille perfektionist, der også gerne vil hjælpe os med at gøre det rigtig godt. Så kan det godt skabe en ubalance.

Og tempoet og opgavemængden udefra også er stigende og kompleksiteten er stigende, så har vi en rigtig giftig cocktail.

Det at have stress, det er, det er en meget ubehagelig situation, fordi oftest er man nok selv den sidste til at kunne sige, at nu er det altså det der handler om.

Men vær lige opmærksom på det, fordi man kan faktisk godt på overfladen skjule den der stress, et ret langt stykke henad vejen. Og det tror jeg nok, at jeg selv gjorde. På overfladen havde jeg fuldstændig styr på alting.

Men hvad det kostede af energi under overfladen, bare at have styr på de der mest almindelige ting. Det var ubeskriveligt og det var udmattende ud over alle grænser. Så det var jo bare den onde cirkel.

ID har været med til at hjælpe mig på min rejse, frem mod et nyt ståsted. Væk fra min stress, væk fra det at være et gøre-menneske til at være et væren-menneske. Hvis man gerne vil arbejde med at være et væren-menneske og kunne være i nuet, kunnet agere fra et bedre sted i sig selv, så er uddannelsen det helt rigtige. Og det har det været for mig.

Fordi når man har været stresset, så er det aller, aller vigtigste, at man lære at mærke efter og mærke sig selv. Fordi det er på den måde, at man kan komme tilbage efter stress. Så bevidsthed, bevidsthed, bevidsthed. Det er det uddannelsen er med til at give os. Og bevidsthed er jo en forudsætning for at begynde at ændre på nogle ting og bygge nogle ting op.

Det jeg har lært igennem min egen stresshistorie er, at det er vigtigt at søge hjælp. Spørg dig til råds. Søg en stresshjælpscoach, spørg nogle der ved noget om det og tag testen. Fordi det er alvorligt og det koster dyrt at ignorere stress-symptomer.

Jeg lærte at bruge min vrede konstruktivt
Jeg gik fra hoved til hjerterelationer

Kategorier

Følg med

ID Psykoterapeut

Bliv ID Psykoterapeut

4-årig grunduddannelse som udvikler dine faglige kompetencer og støtter dig i at finde din egen vej i livet.

Læs mere…

5D Coach

Helhedsorienteret online Coach Uddannelse

Intenst online træningsforløb med mulighed for afsluttende certificering med Ole Vadum Dahl

LÆS MERE…

Info-møder

Tilmeld dig et af vores gratis Info-møder

i København, Køge eller Aarhus.

TILMELD DIG…

Lær mere

Relaterede indlæg

ID Academy

ID Academy er en af Skandinaviens største private uddannelsesinstitutioner indenfor psykoterapi og selvudvikling, og den er godkendt efter de tværministerielle kvalitetskriterier uden anmærkninger af konsulentfirmaet (Reflektor).