Jeg indså, at jeg godt må fylde i verden

Er jeg virkelig god nok?

Henriette Tybjerg er uddannet ID Coach og fortæller om at bruge de trygge omgivelser på ID Academy, sine undervisere og sit hold, til at blive klogere på sig selv og sin færden i verden.

… Rigtig mange mennesker går rundt, ligesom Henriette gjorde, med et indre tema om: Er jeg god nok?

Denne tanke, denne følelse kan være afledt fra mange ting, men ofte er det barndomsbegivenheder; ord og oplevelser, der har sat sig fast i vores system.

Når gentagende barndomsoplevelser har afsæt i samme fortælling af, ikke at være god nok, så bliver det desværre ofte en del af ego-selvets fortælling om sig selv.

Det er rigtig svært at bryde denne fortælling, da ego-selvet (dig i den identitet du har skabt) får sat sig i flere situationer op gennem livet, hvor nye oplevelser bliver bekræftelser ind i ”nej, jeg er vitterligt ikke god nok”.

Der skal typisk et terapeutisk eller coachende forløb til, før vi begynder at kunne se, at vores fortælling ikke nødvendigvis er sand – og at der er mange flere nuancer til sandheden.

Det er også muligt, ligesom Henriette i videoen her, at læse en uddannelse på ID Academy, hvor der er stort fokus på selvudviklingen og bryde med alle sine destruktive tanker om sig selv.

På vores uddannelseshold er det også, som Henriette gør, muligt at bruge sit hold til at bryde med de tanker og overbevisninger, som vi har om os selv.

Videoen i tekst

Min udfordring har været, nærmest hele mit liv, at jeg ikke er særlig intellektuel. At jeg har haft rigtig svært ved bogligt at finde ud af ting, især da jeg var yngre. Og noget af det som, der nok har været sådan en rød tråd igennem, har været, omkring det der tema af at føle sig god nok. 

Læs hele transskriptionen

 Og hele den der indre proces af, at synes: er jeg er okay som jeg er, fylder jeg for meget, fylder jeg for lidt?

Undervejs i uddannelsen og fordi vi har haft det der gode forum vi har haft med de andre studerende, så har jeg sådan indimellem bragt den der problematik om, at nu fylder jeg igen for meget.

Der har jeg sommetider taget det op og sagt: prøv at hør her, er jeg for meget nu? 

Altså som også en måde at sige, hvad siger I andre om det. Sådan så jeg kunne finde ud af at få mig selv, var jeg lige ved at sige, overbevist om, at når jeg synes jeg er for meget, så oplever andre mennesker det som om, at jeg er engageret og jeg byder ind og jeg bidrager og…

Jeg synes også der er nogle ting der er faldet på plads hvor, altså jeg fik sådan nogle oplevelser af, at nu er det simpelthen nok. Nu vil jeg være okay med den jeg er og med de kompetencer jeg har.

Jeg kan godt stå i mig selv, jeg kan godt læne mig ind i mig selv, jeg kan godt have tro og tillid til, at den jeg er, er lige som det skal være.

Noget af det jeg har lært på ID Academy er, jo bedre, jo mere vi går ind og tør at læne os ind i os selv og turde være nysgerrige på: hvem er der også inde i mig og hvordan kan jeg få den del mere frem i lyset… jo bedre får vi det med os selv.

Jeg tænker, jo mere og bedre vi har det med os selv, jo bedre har vi det også med omverdenen og jo mere for omverdenen også glæde af vores nærvær, vores ro, vores engagement, vores tro mod at gå med vores hjerte. Altså tro med at gå med det vi for alvor synes er vigtigt. Det forplanter vi ud i verden.

Jeg lærte at tage mig selv og mit liv alvorligt
Jeg lærte at bruge min vrede konstruktivt

Kategorier

Følg med

ID Psykoterapeut

Bliv ID Psykoterapeut

4-årig grunduddannelse som udvikler dine faglige kompetencer og støtter dig i at finde din egen vej i livet.

Læs mere…

5D Coach

Helhedsorienteret online Coach Uddannelse

Intenst online træningsforløb med mulighed for afsluttende certificering med Ole Vadum Dahl

LÆS MERE…

Info-møder

Tilmeld dig et af vores gratis Info-møder

i København, Køge eller Aarhus.

TILMELD DIG…

Lær mere

Relaterede indlæg

ID Academy

ID Academy er en af Skandinaviens største private uddannelsesinstitutioner indenfor psykoterapi og selvudvikling, og den er godkendt efter de tværministerielle kvalitetskriterier uden anmærkninger af konsulentfirmaet (Reflektor).