Jeg gik fra hoved til hjerterelationer

Jørgen Hedrich er ID Psykoterapeut og har under sin studietid blandt andet fået kontakt med sine kropslige emotioner og fornemmelser – og med sine stærke mentale evner, er hans relationer i dag dybere og mere ærlige end nogensinde før.

Rigtig mange af os afskærer vores hoveder og hjerne fra resten af kroppen. Det kan der være rigtig mange grunde til.

Det kan være at følelser ikke var tilladte i det hjem vi kom fra. Det kan også være at vores primære tilknytninger (oftest forældre) heller ikke kunne finde ud af at vise følelser – og derfor lærte vi det aldrig.

Når vi mister kontakten med kroppen og vores emotionelle følelsesliv, så mister vi en stor del af at være, den vi er. Der er en grund til, at vi bliver født med stærke kompetencer i at mærke og fornemme os selv og andre.

I voksenlivet, når vi har afskåret os fra kroppen, så kan vi komme ud i en lang række af udfordringer, fordi hovedet skal kompensere.

Hovedet er god til at vurdere og kalkulere – men ikke særligt god til at fornemme når noget ikke er som det skal være på vores indre linjer.

Derfor kan det ske, at vores grænser ofte bliver overskredet, at vi ikke får sagt fra eller sagt nej, at vi gør ting der ud fra en beregning virker rigtig – men som er helt forkert inde i os.

Et eksempel kan være, når vi vælger et job eller karrierevej, på grund af forestillingen om den rigdom det medfører på det materielle plan, selvom det indre liv siger nej, nej, nej.

Igennem et stort kropsfokus og fokus på vores emotioner, som Jørgen siger i videoen, spørg: hvad sker der lige nu, hvad føler jeg lige nu – så kan vi begynde at genvinde fornemmelsen af os selv.

Dette er et stort fokus på ID Academy som studerende fra 1. modul. Først når vi har balance mellem det mentale og det kropslige, begynder vi at kunne træffe bedre valg for os selv.

Vi kommer så at sige hjem igen, til den vi virkelig er – og var inden vi blev mentale.

Videoen i tekst

Det at jeg ikke var i kontakt med mine egne følelser skabte problemer i relationer. De havde ikke den dybde, følelsesmæssige dybde, som jeg gerne ville have.

Læs hele transskriptionen

Udfordringen ved at være meget mental, som jeg var, før jeg startede her på ID Academy er meget det her med, at man prøver at kalkulere sig frem til alting. 

Et punkt hvor hovedet meget tog overhånd i mit liv, det var at jeg var meget optaget af, hvad tænker folk om mig? hvad tænker de om det jeg siger lige nu? Hvad tænker de om det jeg gør lige nu? Er det godt nok osv?

Det kan give et dårligt selvværd. Det kan virkelig give at man slår sig selv oven i hovedet med en hammer hele tiden. Så det har jeg oplevet, til en hvis grad.

hvis der er noget der har gjort, at jeg personligt har afskåret mig meget fra kroppen og blevet meget mental, så har det nok været påvirkninger fra mine forældre. 

I hvert fald en far-skikkelse, som var meget mental og var meget rationel, så lærte jeg ligesom: okay, det er den rigtige måde at være på.

Den rigtige måde at gøre det på, det er ved at være rationel og se verden igennem et rationelt perspektiv, kontrollere følelser hele tiden. 

Selvfølgelig er det godt at kontrollere følelser, men hvis man kontrollere følelser i en grad hvor, man slet ikke mærker dem længere, fordi man hele tiden tænker, at de er til besvær. Så ender man med slet ikke at have kontakt til sig selv.

Og så er det rigtig svært at agere i verden ud fra et sted om hvad du gerne vil. Fordi så ender man bare med at være et stort spørgsmålstegn. Fordi så er du bare vant til at prøve at gennemregne alting og lytte til andre, hvad de gerne vil.

Da jeg startede op herinde på ID Academy, der fandt jeg hurtigt ud af at, der ligger enormt meget energi, enormt mange ressourcer i at bruge hele sin krop mere. Stadigvæk at bruge hovedet, bruge det rationelle – men også bruge resten af kroppen, hjertet – sætte det hele i spil.

Så mere at tale direkte fra hjertet. Hvad sker der lige nu, hvad føler jeg lige nu. Fordi så bliver det en meget mere levende og spontan tilgang til verden og menneskene omkring dig.

Mine relationer her, 4 år efter jeg startede på ID Academy, er i dag nok mere præget af, at jeg i stigende grad tør stå ved mig selv. Tør tale mere frit. Og at jeg også sætter pris på folk der taler frit. 

Og det har også gjort, at jeg er mindre bange for konflikter og for det at møde folk med det de nu kommer med.

Jeg føler også, at jeg på mange måder værdsætter mine relationer mere, det at de er i mit liv og hvad skal vi sige, værdsætter den betydning de har for mig liv.

ID Academy hjalp mig først og fremmest på den her rejse ved at skabe et rum der var trygt til at man kunne være sårbar. Det at man kunne være sårbar muliggjorde jo så også, at man kan arbejde med de ting, der ligger længere nede i sig selv.

… Og vise at det er okay at være sårbar, det er okay at have følelser… Det er faktisk en styrke at være sårbar. Det er en styrke at have følelser.

Jeg kom videre efter min stress
Jeg genfandt kærligheden til mig selv

Kategorier

Følg med

ID Psykoterapeut

Bliv ID Psykoterapeut

4-årig grunduddannelse som udvikler dine faglige kompetencer og støtter dig i at finde din egen vej i livet.

Læs mere…

5D Coach

Helhedsorienteret online Coach Uddannelse

Intenst online træningsforløb med mulighed for afsluttende certificering med Ole Vadum Dahl

LÆS MERE…

Info-møder

Tilmeld dig et af vores gratis Info-møder

i København, Køge eller Aarhus.

TILMELD DIG…

Lær mere

Relaterede indlæg

ID Academy

ID Academy er en af Skandinaviens største private uddannelsesinstitutioner indenfor psykoterapi og selvudvikling, og den er godkendt efter de tværministerielle kvalitetskriterier uden anmærkninger af konsulentfirmaet (Reflektor).