Jeg fik min kraft tilbage

Når kraften er gemt væk

Mange af os går rundt med en fornemmelse af, at der er meget mere inde i os, end vi viser til os selv og omverdenen.

En af disse sider af os selv er ofte den Kraftfulde side – eller form, som vi kalder det på ID.

Når man mangler sin kraft, så fortæller Jesper i videoen her, at det for ham betød, at hans ambitioner blev ved tankerne eller når han prøvede, så var han ikke vedholdende nok.

Når hans kraft ikke blev sat i spil, så følte han, at noget manglede i hans liv og i ham selv. Han følte sig ikke autentisk.

Det der sker er, at vores ego-selv får saboteret os selv. Det kan være vi fortæller os selv: Du er ikke god nok. Tror du virkelig du kan gennemføre det her. Skulle du ikke bare stoppe med det samme.

På ID Academy ser vi vores udfordringer i øjnene og accepterer, at det er sådan det er at være menneske – OG at der også er en vej ud af udfordringen eller hjem igen, som Jesper siger.

Vi er nemlig sikre på, at al det der saboterer os, det er vores ego – der af frygt prøver at holde os trygge ved at sabotere os.

Men bag egoet, der findes der en dybere og mere ægte version af os selv, selve vores essens.

Det er den vi arbejder mod at finde tilbage til, ved at styrke forståelsen af os selv, af alle vores ego-personlighedssider og ved at opleve de gemte kvaliteter vi indeholder.

Hør Jespers historie om at finde sin kraft på ID Academy i videoen.

Videoen i tekst

Grunden til at jeg havde brug for at få fat i min kraft var, at jeg manglede den. Jeg savnede den, jeg længedes efter den og jeg vidste at den var der et sted, men at den ikke fik lov.

Læs hele transskriptionen

 Jeg vidste, at jeg manglede min kraft fordi, at jeg havde nogle ambitioner, jeg kunne mærke, at jeg godt ville noget med mit liv, som jeg ikke kunne manifestere. Jeg kunne ikke gennemføre det, jeg kunne ikke… Jeg var ikke vedholdende nok.

Så på en eller anden måde gjorde det, at jeg ikke syntes, at jeg levede særlige autentisk. Jeg tror at den manglende kraft kommer fra at, på en eller anden måde, at have lært mig selv ikke at måtte være mig selv. Det at gerne ville finde tilbage til min kraft er noget som, har ligesom, over tid, blevet en større og større udfordring, hvor jeg til sidst var nødt til at kigge på nogle ting.

Og det vi gør på ID-uddannelsen, det er jo at, vi ser de i øjnene, at det er sådan det har været, at det er sådan det er at være menneske, og at der så er en vej ud af det eller hvad man kan sige, hjem igen.

Jeg tror jeg har været igennem det at arbejde med min kraft i forskellige stadier. Nogle af dem har været meget fysiske, med nogle fysiske øvelser hvor vi banker ned i nogle madrasser osv. for at få den kraft ligesom manifesteret og båret frem til overfladen og vise, at den gerne må være der.

Og nogle har været via mere subtile samtale. For eksempel sådan noget, hvor jeg er kommet i kontakt med et tidligere liv og en kraftfuld person, en gladiator som stod og havde alt mulig kraft i sig, hvor jeg ligesom skulle tage den kraft, som jeg var i kontakt med, med frem til et nu. Det var meget virkningsfuldt for mig.

Det kan også godt være at jeg har været i kontakt i nogle indre barn processer, hvor jeg har været nede og være der for mig selv, på et tidligere stadie af mit liv, hvor jeg på en eller anden måde ikke kunne blive mødt af mine omsorgspersoner. Og det har siddet fast i mig, så det havde jeg brug for ligesom at mærke ind i igen.

Og på en eller anden måde har jeg i arbejdet med min kraft, har jeg også arbejdet med de der modstande der har stået i vejen for at bruge den kraft, eller lade den komme ud.

Jeg er mere autentisk (nu), jeg har lettere ved at sætte udtryk på hvordan jeg har det, mine følelser, mine behov, mine grænser. Det er nemmere at applikere mit mod, det er nemmere at bruge mit mod i situationer hvor jeg kan mærke: Det er faktisk her, at jeg skal vælge noget andet.

Det jeg har haft brug for har været mere at blive rummet, at blive mødt i noget der var sårbart. Det at jeg har mærket, at der er plads til mig, og de sårbare sider eller det som, der troede at jeg ikke måtte, kunne eller havde lov til, det er ligesom blevet genforhandlet. Og det tror jeg har inspireret nogle sider af mig, som så må være her også, eller den her kraft der kunne komme igennem til at få lidt mere frit løb

Jeg tror at helingen ligger i at lade alle de sider være som ikke tror at de må være der, eller tror at de skal noget, ligesom lade dem blive set, lade dem blive rummet. De har alle sammen en gave at give, hvis de får den rigtige arbejdsopgave, som måske er justeret til nuet. Men samtidig skal det også rummes i, det de står i og sidder fast i.

Så det er et langt sejt træk, men det er det værd.

Vi kan forandre vores historie og udvikle os

Kategorier

Følg med

ID Psykoterapeut

Bliv ID Psykoterapeut

4-årig grunduddannelse som udvikler dine faglige kompetencer og støtter dig i at finde din egen vej i livet.

Læs mere…

5D Coach

Helhedsorienteret online Coach Uddannelse

Intenst online træningsforløb med mulighed for afsluttende certificering med Ole Vadum Dahl

LÆS MERE…

Info-møder

Tilmeld dig et af vores gratis Info-møder

i København, Køge eller Aarhus.

TILMELD DIG…

Lær mere

Relaterede indlæg

ID Academy

ID Academy er en af Skandinaviens største private uddannelsesinstitutioner indenfor psykoterapi og selvudvikling, og den er godkendt efter de tværministerielle kvalitetskriterier uden anmærkninger af konsulentfirmaet (Reflektor).