Jeg fandt modet til at åbne mig følelsesmæssigt

Når man lader sårbarheden få plads

I denne video fortæller Laila Leerholm, 2. års studerende på vores Coach-uddannelse, om hendes transformation fra at være følelsesmæssigt lukket til at være åben – og dermed åbne op til helt nye forhold i hendes liv.

Mange af os oplever, at på trods af mange venskaber eller kæresteforhold, så har vi formået at tiltrække præcis den eller de samme typer mennesker, igennem hele livet.

Til dette interessante fænomen er der flere psykologiske forklaringer. Følgende forklaring har ikke noget med Laila Leerholm at gøre.

En simpel forklaring er, at vi som mennesker, fra vi bliver født, søger tryghed, kærlighed og opfyldelse af behov.

Men vores tilknytning til, og vores oplevelser med, vores primære omsorgsgivere skaber de hjernestrukturer som vi i store dele tager med os fra barndommen og ind i voksenlivet.

Det vil sige, at en ego-personlighed der som barn aldrig fik lov til eller på anden måde lærte at udvise følelser, vil som voksen have de samme følelsesmæssige lukkede tendenser.

Da vi i barndommen fx fik tryghed eller kærlighed, ved ikke at vise følelser, så kan det i voksenlivet være samme forbindelse vi har til vores kommende partnere.

Kærlighed = Følelsesmæssig lukkethed.

Desværre, eller heldigvis, så vil vi ofte kunne fornemme, at det her er ikke, som det skal være. Der er noget der mangler. Jeg er alt for frustreret over ham eller hende…

Hemmeligheden, som er så evindelig svær at finde på egen hånd, er – og som Laila fandt som kursist på ID Academy – at det vi ønsker at se i de partnere vi finder, skal vi først finde frem i os selv!

Når vi selv, fx er emotionelt åbne, så vil vi tiltrækkes af og tiltrække personer, der har de samme egenskaber, som vi nyder i os selv.

Men arbejdet starter med os selv – i os selv. O

Videoen i tekst

Jeg har fået den indsigt i mig selv at, jeg jo også selv har været enormt utilgængelig, ren følelsesmæssigt, i forhold til mænd. Og den indsigt jeg har fået er, at det er mig. Det starter med mig.

Læs hele transskriptionen

Det starter med, at jeg skal være mere tilgængelig og jeg skal turde at vise min sårbarhed.

Tiltrukket af, det har jo været sådan nogle lidt utilgængelige mænd, sådan ren følelsesmæssigt, som jeg ikke rigtig kunne finde ud af, hvor jeg havde henne. Mænd, som jeg skulle kæmpe enormt meget for at finde ud af: hvad vil du og hvor har jeg dig… Sig noget, gør noget… altså Hallo…

Det der er lidt sjovt, det er, at jeg jo har oplevet, at dem jeg så på det seneste er begyndt at tiltrække, det er jo sådan nogle der er helt vildt åbne. Det er da sjovt ik?

Det der sker på ID Academy der gør, at jeg rykker mig, jeg får ikke lov til at slippe udenom på ID Academy. Det kunne man måske godt, jeg måske godt have lyst til nogle gange. Ikke lige at dele ud af al midt.

Men jeg får ikke lov til bare at sidde… På en god, på en fed måde. En fed måde det er, det er jo, at jeg bliver konfronteret med mit eget. Altså, at jeg bliver spejlet i mig eget mønster.

Jeg bliver gjort opmærksom på mine egne mønstre og kan pludselig se, hvad det er jeg har lavet førhen og hvad der ikke har været hensigtsmæssigt og hvad der i virkeligheden bare har været mit eget bullshit.

Det er meget federe vil jeg sige, at være mig i dag, end for et år siden. Jeg er blevet langt mere tilgængelig overfor andre mennesker. Forstået på den måde, man kan meget lettere komme tæt på mig, uden at, jeg bare giver en knytnæve tilbage eller værger folk væk.

Da jeg ligesom begyndte på det, så kan jeg jo se, det er jo noget andet der kommer nu, som jeg tiltrækker. Det er da ret vildt, i virkeligheden. Mega vildt.

Første skridt til at åbne sig mere op og vise sin sårbarhed, det er helt klart mod. I hvert fald for mig har jeg bygget modet op i andre sammenhænge, ved at være modig på en anden måde.

Jeg har prøvet ting af, som jeg måske ikke turde, det kan være alt muligt. Men det handlede ikke om mænd. Og det er helt sikkert det der har hjulpet mig, med at turde at være sårbar, fordi jeg havde mit mod.

Jeg gik fra "usynlig" til fuld af selvtillid

Kategorier

Følg med

ID Psykoterapeut

Bliv ID Psykoterapeut

4-årig grunduddannelse som udvikler dine faglige kompetencer og støtter dig i at finde din egen vej i livet.

Læs mere…

5D Coach

Helhedsorienteret online Coach Uddannelse

Intenst online træningsforløb med mulighed for afsluttende certificering med Ole Vadum Dahl

LÆS MERE…

Info-møder

Tilmeld dig et af vores gratis Info-møder

i København, Køge eller Aarhus.

TILMELD DIG…

Lær mere

Relaterede indlæg

ID Academy

ID Academy er en af Skandinaviens største private uddannelsesinstitutioner indenfor psykoterapi og selvudvikling, og den er godkendt efter de tværministerielle kvalitetskriterier uden anmærkninger af konsulentfirmaet (Reflektor).