Identitetsudvikling er hjertet i ID Terapi

Kategori:

Indenfor integral psykoterapi arbejder vi ud fra den erkendelse, at selvets udvikling, dvs. vores identitetsudvikling er det primære og helt afgørende område at sætte ind på, når vi arbejder terapeutisk med mennesker.

Som en naturlig del af vores identitet ligger vores selvbilleder, og indlejret i selvbillederne ligger vores selvfølelse. Selvfølelsen er helt afgørende for både vores psykiske, sociale og fysiske trivsel og helbred. 

Derfor, når vi støtter klienten i at forbedre sine selvbilleder, styrker vi klientens selvfølelse og udvikler dennes identitetsforståelse. Dette indre arbejde vil bl.a. kunne ses afbilledet på kvaliteten af klientens relationer samt selvtillid, selvværd og selvrespekt.


Problemer udspringer fra vores selvbilleder.
Det der virkelig kan fastholde os i et problem, det er, når vi bliver identificeret med forskellige forestillinger om os selv.

Altså, alle vores indre fortællinger om hvem vi er og hvem vi ikke er, hvad vi kan og ikke kan. Hele vores egoidentitet (den vi går og tror vi er i hverdagen) er en stor identifikationsproces.

Det vil sige, at hvis vi virkelig skal hjælpe mennesker videre og sikre os, at deres udvikling også virker på den lange bane, så skal vi hjælpe mennesker med at slippe identifikationen, med alt det de ikke er.

Vi skal hjælpe vores klienter med at slippe deres indre fortællinger som fx jeg er ikke god nok, smuk nok, jeg er usexet, uinteressant, ikke så boglig, klodset, socialt ubegavet osv.

Alle de her fortællinger er en del af vores selvbillede, og vi kalder også fortællingerne for form. Vi tager form af det vi identificerer os med.

Det aller vigtigste vi kan hjælpe en klient med, det er at bryde de negative identifikationer, med alt det de ikke er. Altså bryde ud af de former, som de er identificeret med at være.

Psykospirituelle uddannelser
De 7 psykologiske retninger

Kategorier

Følg med

ID Psykoterapeut

Bliv ID Psykoterapeut

4-årig grunduddannelse som udvikler dine faglige kompetencer og støtter dig i at finde din egen vej i livet.

Læs mere…

Familieopstilling & Systemisk Opstilling

Bliv uddannet i Familieopstilling og Systemisk Opstilling

Metodeorienterede og praktiske uddannelser ved ID Academy, som vil gøre en forskel for dig og dine klienter.

LÆS MERE…

Info-møder

Tilmeld dig et af vores gratis Info-møder

i København, Køge eller Aarhus.

TILMELD DIG…

Lær mere

Relaterede indlæg

Introduktion til Integral Psykoterapi

Introduktion til Integral Psykoterapi

ID i ID Academy står for “integral og dynamisk” samt “identitetsorienteret” psykoterapi. Integral betyder inklusiv og komplet, og dynamisk står i vores sammenhæng for, at terapien ikke kun løser aktuelle følelsesmæssige og sociale problemer, men også sikrer en...

Den Pentagrale Vision

Den Pentagrale Vision

Ole Vadum Dahl har udviklet den - måske - mest integrale model der findes, over det menneskelige udviklingspotentiale. Han kalder modellen for ID Pentagrammet. Ordet pentagral er en sammensætning af ordene penta, der betyder fem, og ‘integral’, som er et andet ord for...

Den Integrale Metode

Den Integrale Metode

Formålet med uddannelserne på ID Academy er at klæde de kommende kursister bedst muligt på, både fagligt og personligt, til at kunne hjælpe mennesker med de mest almindeligt forekommende følelsesmæssige, sociale og eksistentielle problemer, samt at instruere og...

ID Academy

ID Academy er en af Skandinaviens største private uddannelsesinstitutioner indenfor psykoterapi og selvudvikling, og den er godkendt efter de tværministerielle kvalitetskriterier uden anmærkninger af konsulentfirmaet (Reflektor).